Det mener partiet Venstre.

— Skal vi bygge en barriere mellom Marviksletta og resten av Lund? Dette er så fjernt fra god byutvikling. Det blir vanskeligere for barn å krysse veien, og lettere å sette seg i bilen for å komme dit, uttalte Solveig Nilsen da byutviklingsstyret torsdag vedtok å sende reguleringsplanen ut på høring.

De neste 40-50 årene skal Kristiansands nye urbane bydel reises til en pris på anslagsvis seks til åtte milliarder kroner. Bare infrastrukturen på Marviksletta vil koste 300 millioner kroner.

- Gammeldags

Da politikerne vurderte planen i fjor sommer, etterkom de kravet fra utbyggerne: Byggevolum på 200 prosent, altså to kvadratmeter bygg per kvadratmeter grunn.

I tillegg bortimot dobling av butikkarealet, til 20.000 kvadratmeter, slik at Kiwi, Europris og andre kan bli værende sentralt på sletta.

I dette sørlige området av Marviksletta, mellom Starthallen og Kiwi, planlegges 600 leiligheter og 15.000 kvadratmeter næring de neste 15 årene. Utviklingen starter fra venstre i bildet. Foto: RAMBØLL

Men ifølge en trafikkanalyse kan dette medføre såpass mye trafikk at det krever firefeltsvei i Østre Ringvei, inkludert to kollektivfelt. — Forretningene tiltrekker seg trafikk fra hele området, det er en gammeldags måte å planlegge nye boligområder på. Selv om det blir to felt til buss, er det en særdeles dårlig løsning, mente Venstre-representanten.

- Dårlig timing

Hun fikk kun støtte fra Ap i å legge ved et høringsforslag om å begrense dagligvarehandelen:

— Timingen er litt dårlig når det i dag er så mye fokus på overetablering av handel. Jeg deler Solveigs bekymring for trafikken, sa Eirik Dåstøl Langeland.

Ifølge kommuneadministrasjonen vil utbyggingen neppe utløse krav om firefeltsvei før mot slutten av utbyggingsperioden, altså flere tiår fram i tid. Nå avventer de innspill fra høringsrunden.

Kommunens næringsselskap (Knas) erbyggherre i den sørlige enden av sletta, et område som kan inneholde opptil 600 boliger.

Norgesgruppen Eiendom Agder står klar til å bygge nye forretninger med boliger i etasjene over sentralt på sletta.