De to trailerne som kjørte i vestlig retning skal ha vært en litauisk trailer uten henger og en norskregistrert trailer med henger. Foto: Torbjørn Witzøe

— To trailere har kjørt etter hverandre i vestlig retning. I en høyresving startet den bakerste traileren en forbikjøring, samtidig som en svenskregistrert trailer kom den andre veien, forteller politibetjent Trine Dragland til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

Kjørte i grøfta for å unngå kollisjon

Den svenskregistrerte traileren svingte ut i grøftekanten for å unngå sammenstøt, og hengeren veltet utfor grøftekanten, forteller Dragland.

Hengeren skal også ha knekt en lysmast.

Tatt inn til avhør

De to trailerne som kjørte i vestlig retning skal ha vært en litauisk trailer uten henger og en norskregistrert trailer med henger.

Alle de tre trailersjåførene skal være tatt inn til avhør. Førerkortbeslag vurderes ifølge politiet av jurist.

Etterforskningsleder Siv Tveit ved Flekkefjord politistasjon satt tirsdag kveld i avhør med sjåførene.

-Føreren av traileren som utførte forbikjøringen er pågrepet av politiet, og vil sitte i varetekt til i morgen i påvente av en siktelse, sier Tveit til Fædrelandsvennen.

De to andre trailersjåførene ble dimittert etter avhøret.

Ingen personskader

Politiet meldte først om "Trafikkuhell, vogntog involvert," på Twitter kl 12.25. En trailer med henger skal ha gått i grøfta, men ambulansen på stedet melder at det ikke ser ut til å være personskader, opplyste politiet på Twitter ti minutter senere.

Like før avkjørselen til Sira

Hendelsen skal ha skjedd ved E 39 på Rekevik i Flekkefjord, et par kilometer sør for avkjørselen til Sira når man kommer fra Flekkefjord.

Trafikken skal ifølge politiet gå forbi stedet i ett kjørefelt.

Redusert fremkommelighet

Veitrafikksentralen opplyste til Fædrelandsvennen tidligere at østgående felt var sperret og at det var sendt ut melding om redusert fremkommelighet. Klokken 16.32 meldes det om at veien er åpnet for normal trafikk.