— Vi har pågrepet to personer, en mann og en kvinne, siktet for delaktighet i et innbrudd på Blåsemoen, sier Jan Ove Thorsen, etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor.

Innbruddet de er mistenkt for å ha stått bak, skjedde natt til tirsdag i et område som den siste tiden har vært utsatt for flere grove tyverier. Paret er kjenninger av politiet og ble pågrepet tirsdag ettermiddag i nærheten av området.

Thorsen sier det er funnet noe tjuegods som kan spores tilbake til innbruddet ved Blåsemoen, men ønsker ikke å gå inn på hva dette er. Politiet undersøker nå om paret kan knyttes til flere innbrudd.

Senere samme dag ble det pågrepet en tredje person, i samme leilighet som de to andre, for besittelse av narkotika.

— Vedkommende er en kjent vinningskriminell, og vil bli sjekket opp mot tyveriene i området, opplyser Thorsen til Fædrelandsvennen onsdag ettermiddag.

Det inkluderer også innbrudd i biler og boder i garasjeanlegget knyttet til et leilighetsbygget på Torvmoen i nærheten av Blåsemoen natt til tirsdag. Her står politiet så langt uten mistenkte. Men beboere har forklart følgende:

— To personer, formentlig menn, ble observert i løpet av natta. De hadde på en eller annen måte kommet seg inne i blokka og garasjeanlegget, sier Thorsen.

Han ønsker at folk som ser mistenkelige personer i området, ikke nøler med å melde fra til politiet.

De to pågrepne for delaktighet i innbruddet på Blåsemoen, vil også sjekkes opp mot innbruddene på Torvmoen.

Enn så lenge har politiet ekstra fokus på området, og patruljerte området senest tirsdag kveld.

— Med det fokuset vi har gitt gjennom media følger vi ekstra nøye med, forteller Thorsen.