KRISTIANSAND: — Jeg er kjent med at en av våre sjåfører er innblandet. Hele episoden er beklagelig, sier Bjørn Kristiansen, daglig leder i Taxi Sør, til Fædrelandsvennen.

Opphetet

Klokka 18 mandag kveld fikk politiet melding om at en 55 år gammel skiløper var blitt påkjørt av en bil i skiløypa ved Gillshytta. Skiløperen oppga at han hadde smerter i skulderen. Det skal ha oppstått en opphetet ordveksling mellom sjåføren og skiløperen, før sjåføren satte seg i bilen og kjørte bort fra stedet.

— Jeg har snakket med fornærmede og har fått inntrykk av at samtalen ikke har foregått i den beste ånd, for å si det slik, sier Kristiansen.

Fædrelandsvennen har forsøkt å komme i kontakt med skiløperen, men han skal overfor politiet ha sagt at han ikke ønsker å snakke om saken i media.

Stakk ikke av

Taxi Sørs daglige leder ble først gjort kjent med ulykken via politiet. Samme kveld snakket han med fornærmede. I løpet av tirsdagen har han også vært i kontakt med sin egen sjåfør.

— Sjåføren har bekreftet at han har vært borti en person og at han stoppet og snakket med vedkommende. Det er ikke snakk om at han stakk fra stedet. Sjåføren mener han ikke dro før han hadde forsikret seg om at skiløperen var i stand til å ta seg videre for egen regning, sier Kristiansen.

Kan suspendere

Nå avventer han politiets videre etterforskning i saken. Både drosjesjåføren og skiløperen er kalt inn for å forklare seg til politiet. Før det har skjedd vil ikke Taxi Sørs daglige leder si noe om hva slags konsekvenser denne saken får for drosjesjåføren.

— Det er politiet som gir kjøreseddel og fylkeskommunen som utsteder drosjeløyver. Sjåføren i denne saken er drosjeeier. Hvis vi mener at sjåføren har gjort noe kan vi på egen hånd suspendere han for kortere eller lengre tid. Men før vi foretar oss noe som helst vil jeg altså vente på resultatet av politietterforskningen, sier Kristiansen.

Det er rutine at politiet etterforsker trafikkulykker med personskade.