Det var NRK Sørlandet som først meldte om saken.

Natt til onsdag rykket både brannvesenet og politiet ut etter melding om brann i en søppelcontainer utenfor Samsen kulturhus i Kristiansand.

Det var brant godt i containeren, slik bildet over viser.

Fattet mistanke

— Containeren stod helt inntil veggen, så det kunne virkelig tatt fyr i bygget, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder i Kristiansand-politiet til Fædrelandsvennen.

Brannvesenet fikk raskt kontroll over brannen.

I nærheten fant politiet to kvinner på 18 og 26 år. Det forelå ikke gode nok bevis for at de to stod bak brannen, og politiet måtte la dem gå.

Natt til torsdag ble det satt fyr på flere søppelcontainere i Vennesla, ved ungdomshuset Moonlight og utenfor Vennesla ungdomsskole. Torsdag klokken 11 ble en 42 år gammel mann pågrepet etter at han var gjenkjent på en overvåkningsvideo fra ungdomsskolen.

Var sammen

I avhøret med ham kom det fram opplysninger som gjorde at politiet to timer senere pågrep 26-åringen mistenkt for Samsen-brannen.

— De bekrefter at de var sammen i sentrum natt til torsdag, men ønsker ikke å snakke om selve branntilløpet. De har likevel forklart seg slik at mistanken mot dem er styrket, sier John Tomas Homme, lensmann i Vennesla og Iveland.

Kvinnen erkjente imidlertid å ha satt fyr utenfor Samsen i Kristiansand. 18-åringen hun ble satt sammen med på åstedet ble pågrepet torsdag kveld. Hun har knyttet seg til sted og handling, men ikke erkjent straffskyld.

- Alvorlig

26-åringen har dessuten forklart at hun har tent fyr på søppelkasser ytterligere et sted i Vennesla sentrum.

— Politiet har ikke funnet noen spor etter dette, sier Homme.

Han ser alvorlig på brannstiftingen.

— Her er det satt fyr flere ganger. Spørsmålet er om de ville stoppet med dette hvis vi ikke hadde gjort noen grep, sier Homme.

Alle de tre siktede er nå løslatt etter avhør. 26-åringen har fått meldeplikt.