— Vårt hovedinntrykk er at det gikk veldig bra. Arrangementet ble profesjonelt gjennomført og det har vært lite klager, sier leder for ordensseksjonen ved Kristiansand politistasjon, Dag Tallaksen.

Både fredag og lørdag skal over 10.000 mennesker ha vært innom strandfesten på Bystranda. Ifølge Tallaksen ble det ikke registrert noen alvorlige hendelser noen av dagene.

— Det var mye folk, men god stemning. I løpet av helga er det ikke anmeldt noen voldsepisoder, sier Tallaksen.

Seks fikk forelegg

Politiets oppsummering viser at fire personer ble innbrakt for ordensforstyrrelser. To ble tatt for bruk av narkotika. Alle sakene ble ordnet med forenklet forelegg på stedet.

— Det synes jeg er ganske bra, med tanke på hvor mye folk som var ute, sier Tallaksen.

Den sjette utgaven av festivalen på Bystranda skal også ha blitt gjennomført uten brudd på skjenkebestemmelsene.

— Vi hadde en løpende dialog med barsjefen. Utover kvelden ble beruselsesnivået noe høyt, så da ga vi beskjed om å redusere utsalget. Palmesus har, i likhet med andre arrangementer, et pålegg om bare å servere alkohol ved personlig oppmøte den siste timen, sier Tallaksen.

Bedre enn tidligere

Avdelingsleder Kim Henrik Gronert ved Kontor for skjenkesaker i Kristiansand kommune bekrefter Tallaksens opplysninger.

— Vi har ennå ikke fått inn kontrollrapporten fra lørdagen, men fra fredagen konstaterte vi at mange unge som var beruset, men de var ikke åpenbart beruset. Mye som tyder på at vi har det samme bildet som politiet gir uttrykk for, at det var et høyt beruselsesnivå, men at man hadde bra kontroll på det, sier Gronert.

Han hadde mandag formiddag ikke fått rapporten fra lørdagen.

— Men dersom det hadde vært noe spesielt hadde jeg nok fått beskjed, sier Gronert.