— Det hadde vært spennende å stille som fylkesordførerkandidat, men nå får jeg satse videre på lokalpolitikken, sier Helge Sandåker som i sju år også har vært ordfører i Marnardal.

Dersom ikke nominasjonsmøtet vil det annerledes forlater Helge Sandåker neste år fylketinget etter tre perioder. Foto: Hanne Christine Borø

Helge Sandåker gjorde det klart overfor nominasjonskomiteen i Vest-Agder Arbeiderparti at han etter neste valg må velge mellom kommune— eller fylkespolitikk. Det har rett og slett vært for tidkrevende å være både ordfører og fylkestingsrepresentant. Det er grunnen til at Helge Sandåker ikke er å finne blant de 20 navnene som nominasjonskomiteen har foreslått.Les også:

Han svarer slik på spørsmålet om det kan bli aktuelt å utfordre Randi Øverland på nominasjonsmøtet 22. november:

— Det må jeg ta stilling til dersom noen skulle foreslå meg. Jeg har fått flere støtteerklæringer fra flere steder i fylket, men det er jo et sterkt signal når det største lokallaget og nominasjonskomiteen ønsker Øverland.

Leder Kari Håland i Marnardal Ap ønsker ikke å kommentere vrakingen av Sandåker utover at hun er glad dersom de får beholde ham som ordførerkandidat i kommunen.

Fylkessekretær Audun Øvrebø i Vest-Agder Ap sier at det var en enstemmig nominasjonskomité som innstilte Øverland på 1. plass. Verken hun eller 2. kandidat Even Tronstad Sagebakken har tidligere sittet i fylkestinget.