— Det føles godt å ha tatt avgjørelsen. Jeg har gått og tenkt på dette i to måneder, sier Thomassen til Fædrelandsvennen.

55-åringen var lenge sterkt i tvil om at han ønsket å satse på nok en periode som ordfører i Lillesand. Søndag kveld bestemte han seg. Mandag ga han beskjed til nominasjonskomiteen at han stiller som Høyres ordførerkandidat til neste høst.

— Vi er veldig glade for at han sa ja. Arne er den beste kandidaten vi kunne få. Han er jo ikke valgt ennå, men forhåpentlig blir Arne Thomassen nå ordfører i fire nye år, sier leder for Høyres nominasjonskomité, Theis Pedersen.

- Ingen i nærheten av Arne

— Hvor sikre var dere på at han kom til å si ja?

— Det var helt åpent. Vi visste ingenting før i dag. Jeg har respekt for at han måtte tenke seg grundig om. Det er en svær og krevende jobb. Dessuten har han jo holdt på en stund. Men da han sa nei til å bli fylkesordfører øynet jeg jo et håp, sier Pedersen.

Ifølge Pedersen hadde komiteen begynt å se nærmere andre aktuelle kandidater.

— Men ingen av dem er jo i nærheten av Arnes kaliber, sier Pedersen.

Skal kjempe for fengsel

I en epost Arne Thomassen sendte ut mandag skriver 55-åringen at han trives meget godt i jobben. Her peker han også ut enkeltsaker han mener blir viktige i den neste perioden, blant annet arbeidet med ny kommunestruktur, nytt fengsel i Agder og nytt sykehus.

Overfor Fædrelandsvennen ønsker han ikke å si hva han mener når det gjelder sammenslåing med andre kommuner.

— Det skal vi diskutere grundig i bystyret, så det ønsker jeg ikke å si noe om foreløpig, sier Thomassen.

Ble rammet av kreft

55-åringen fikk en tøff start på fjoråret da en legesjekk avslørte at han var rammet av kreft. Etter et halvt år med operasjon og behandling ble han erklært kreftfri to måneder før stortingsvalget. Thomassen stilte da som andrekandidat for Høyre i Aust-Agder, men kom ikke inn.

— Jeg utelukker ikke at jeg kommer til å prøve meg igjen, sier Thomassen.