Torsdag sa byutviklingsstyret nei til søknaden, mot stemmen til Frp.

— Det er særdeles vanskelig å få tak i arealer andre steder, både i Kvadraturen og på Lund. Da synes vi det er litt ille å slå beina under den type tiltak på grunn av en pågående regulering av Sørlandsparken, uttalte Stian Storbukås (Frp).

Sørlandssenteret søkte før jul om en toårig dispensasjon fra dagens formål (forretning/kontor) til gokartkjøring i den nederste parkeringskjelleren. Villkatt Gokarting spinner etter å komme i gang.Men kommunen lager ny reguleringsplan for å fastslå hvilke tjenesteytende funksjoner som kan tillates i Sørlandsparken. Bystyret får saken til høsten, og har overfor fylkeskommunen forpliktet seg til ikke å gi flere dispensasjoner innen den tid.

Velkommen senere

— Å gi dispensasjon nå, så tett opp til behandlingen, vil være galt. Dette har jeg sagt i kontakt med søker, så det undrer meg litt at saken kommer opp nå, uttalte Mette Gundersen (Ap).

— Det bør finnes andre alternative lokaliseringer - om ikke i Kristiansand så i Vennesla eller andre naboområder, mente Hans Petter Horve (MDG).

I Høyre har saken vakt het debatt.

— Vi må respektere avtalen vi har inngått med fylket. Men det er ingen tvil om at dette er et tiltak Høyre ønsker velkommen i Sørlandsparken, når den tid kommer, sa Helene H. Knudsen.