— Klokka kvart på ni lørdag morgen ble det fri ferdsel over fjellet igjen på strekningen Hovden til Haukeli, sier Anniken Island,trafikkoperatør i Statens Vegvesen.

Etaten la fredag ut trafikkmelding om kolonnekjøring på riksvei 9 fra Hovden til Haukeli på grunn av uvær. Trafikk-korken startet tildig fredag morgen.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— Det blåser og snør mye. Vi har fått melding om at været skal lette fra og med lørdag morgen, kolonnekjøringen vil fortsette helt til det letter, sa trafikkoperatør Rune Aamodt hos Veitrafikksentralen.

Meteorologisk institutt sendte fredag morgen ute et OBS-varsel om sterk vind, snøbyger og snøfokk for Langfjella. Dette omfatter fjellområder i Vest-Agder, Aust-Agder, Telemark og Rogaland. Vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt hevdet at det ikke var snakk om store mengder snø.

— Modellen vår viser rundt 20 centimeter snø på 24 timer, som kommer som byger. Dette er ikke store mengder, men det er mye vind oppe i fjellet nå. Det fører til snøfokk og dårlig sikt, og vi opprettholder OBS-varselet videre, sa hun.Det er tydelig at flere har tenkt seg over fjellet i juletida.

— Det er en god del trafikk, mer enn en vanlig fredag. Dette skaper ikke noen trafikale problemer, sier trafikkoperatør Aamodt.