— Dette er for deg som ser på dette som begynnelse på en livsstilsendring, og ikke bare en jippo. Og du vil få oppleve at ved å bevege deg tre ganger i uka så vil du få en markant forbedring av egen helse, sier Arild Jørgensen - som fyller 60 år i dag.

_Slik søker du: Send en epost til sprek@fvn.no

Søknaden bør inneholde navn, alder, sivilstatus/familiesituasjon, jobb/studie, telefonnummer, bosted og en god forklaring på hvorfor vi bør velge akkurat deg.

Søknadsfrist: Tirsdag 9. desember klokka 09.00_

Den erfarne kondisjonstreneren utgjør igjen skitreneren i prosjektet sammen med Jarle Ausland. Og akkurat som i fjor blir også Monica K. Torstveit og Christina Sandvand Omfjord med som henholdsvis kostholdsekspert og fysioterapeut - i prosjektet som foregår i 11 uker.

- Heldige med kandidatene

Jørgensen og Ausland er med for tredje gang, og de to foregående årene har samtlige sju kandidater kommet seg velberget gjennom HovdenTour.

— Vi har vært utrolig heldige med kandidatene som alle har vist stor iver, og derfor har jobben gått veldig greit, sier Jørgensen - om kandidatene som alle har vært utrent ved oppstart av prosjektet.

Hvordan det har gått med fjorårets kandidater i året etter Sprek-prosjektet, kan du lese om i Fædrelandsvennen senere i uka.

I år kan det bli deg som får muligheten. Om du har søkt tidligere på dette eller andre Sprek-prosjekter, er dét intet hinder for å sende inn en ny søknad.

Jakter på helt nybegynnere

— Deltakerne vil lære enkle prinsipper om preparering av ski som vil gi en helt annen skiglede, frister trenerne.

Selv deltakere som knapt har hatt ski på beina før, vil være interessante kandidater. Ved å øke fra tre til fire kandidater, som alle skal plukkes ut i søkerbunken, øker sjansen for å bli plukket ut.

— Vi håper å finne en kandidat som har hatt svært lite ski på beina tidligere. Det ser vi på som en gøyal utfordring. Forøvrig velger vi ut etter samme kriterier som før, sier Ausland.

Kandidatene forplikter seg til å trene tre ganger i uka - inkludert å stille på den ukentlige fellestreningen. I tillegg forplikter de seg til å skrive et blogginnlegg hver uke.

Til gjengjeld får de kyndig veiledning, flott skiutstyr, topp treningstøy, pulsklokke, overnatting på Hovden, startnummer til rennet - og kanskje et nytt liv?

- Ingen skal bli skremt

I tillegg bidrar fysioterapeut Christina Sandvand Omfjord med skadeforebyggende øvelser og tips til styrketrening. Deltakerne får også kyndig kostholdsveiledning av Monica K. Torstveit, som er ekspert på idrettsernæring.

— Å gjøre noen justeringer på nåværende kosthold kan bety veldig mye i forhold til hvordan deltakernes opplevelser og prestasjoner blir på trening og i konkurranse. Det er kjedelig når mosjonister ødelegger mye god trening med et dårlig kosthold, sier Torstveit.

— Målet med prosjektet er å bidra til livsstilsendring, og ikke at deltakerne skal gå så fort som mulig. Vi kommer til å bygge gradvis slik at ingen blir skremt vekk fordi det har gjort så vondt. Dette handler om å skape mestring og gode opplevelser, understreker Ausland.