Ordfører Arne Thomassen (H) har tomter klare dersom NOV ønsker å flytte fra Kristiansand til Lillesand. Her er Thomassen avbildet foran den såkalte sykehustomta i 2012. Området han mener vil passe for NOV ligger bak fotografen, nærmere Lillesand. Foto: Torstein Øen

— NOV har tidligere vært klare på at de ønsker å være på Støodden. Nå registrerer jeg at de sier at de må tenke seg om. Når de tenker seg om bør de også vurdere Lillesand. Her har vi flere byggeklare tomter, hvor NOV kan bygge et tidsriktig bygg som er tilpasset miljøhensyn, sier ordfører Arne Thomassen til Fædrelandsvennen.

Parkering

Onsdag sa bystyret i Kristiansand ja til at NOV kan etablere 2000 kontorplasser på Støodden i Randesund. Samtidig ble det klart at bedriften kun får anlegge 400 parkeringsplasser, som er halvparten av det NOV mener de har behov for.

— Hos oss er ikke parkeringsplasser noe problem, vi har areal i haugevis. Tomtene vi kan tilby ligger dessuten sentralt plassert langs kollektivaksene. De ansatte kan derfor ta bussen i stedet for å kjøre bil. Å flytte noen kilometer østover må derfor være det beste alternativet, sier Thomassen.

Tre alternativer

Dagen etter bystyrets vedtak sendte Thomassen et brev til konsernsjef Tor Henning Ramfjord i NOV. Her lister Thomassen opp tre alternativer som han mener kan være interessante for NOV:

1. Sørlandsparken Øst, ved siden av Ikea. Står ferdig regulert og klart for bygging, ifølge Thomassen.

2. Kjerlingland næringsområde, øst for Sørlandsparken. Er ifølge Thomassen klart for byggestart tidlig høsten 2014. 3. Gaupemyr næringsområde, øst for Lillesand.

Inviterer til befaring

I brevet skriver Thomassen at alle disse tre alternativene har gode utvidelsesmuligheter. Han inviterer samtidig til et møte og en befaring på de aktuelle tomtene.

— Hvis det er ønskelig å få frem konkrete pristilbud på ferdige bygg har vi gode samarbeidspartnere som umiddelbart kan sette i gang å regne på dette. Vi selger selvfølgelig også tomter hvis dere har andre aktører til å bygge, skriver Thomassen.

Har fått mange tilbud

Kommunikasjonsdirektør i NOV, Dag Nordbø, opplyser at Thomassens tilbud er en av mange bedriften har fått i løpet av de siste ukene.

— Det er hyggelig at folk er opptatt av NOV, men vi tar ikke stilling til noen av disse tilbudene nå. Vi har jobbet med ett prosjekt og jobber fremdeles med ett prosjekt, Støodden. Vi er ikke i en fase nå hvor vi vurderer andre alternativer, sier Nordbø.

- Gjør bystyrets vedtak det mer sannsynlig at dere vurderer andre kommuner enn Kristiansand?

— Det har vi ikke tatt stilling til. Status er fremdeles den samme, det vil si at vi gjør en samlet vurdering av saken. Dette trenger vi litt tid på, sier Nordbø.