— Det var en mann på en hytte som var vitne til at en engelsk setter jaktet og la ned et rådyrkje på Beinesvatnet rett ved Tjørhomfjellet onsdag formiddag, sier Andreas Netland til Aftenbladet.

Netland er med i Sirdal ettersøksring, en gruppe som blir kalt ut for å avlive dyr som blir funnet skadet. Ettersøksringen fikk melding om hendelsen ved 09.30-tiden onsdag morgen.

Hunden fanget

— Han som så var vitne til jakten, gikk ned til vannet, fanget inn hunden og bant den i et tre. Rådyret var fortsatt i live, men da folk fra ettersøksringen kom, var dyret dødt, sier Netland.

Dette var det andre tilfellet der en fuglehund har jaktet og lagt ned et rådyr nå i julen, ifølge Netland. Første juledag ble en rådyrbukk tatt av en annen fuglehund ved Haugen i Sirdal. Hunden som onsdag ble fanget inn, er nå tatt hånd om av politiet.

Ikke båndtvang

Det er mye folk og hunder i Sirdal nå i julen, men det er ingen båndtvang på denne tiden av året.

— Det er mye løs snø i området, så rådyrene sliter veldig nå, sier Andras Netland.

Onsdag ba han politiet om å ta initiativ overfor kommunen om å få innført ekstraordinær båndtvang.

— Inntil videre vil jeg be folk om å passe litt bedre på hundene sine. Hold hundene under oppsyn og kontroll, selv om det ennå ikke er båndtvang ennå, sier Andreas Netland til Aftenbladet.