AGDER: Sørlandet venter fortsatt på det solide høytrykket som skal holde alle regnværsskyer unna. Heller ikke denne helga får solen skinne uforstyrret, men de som vil grille, bade eller gjøre andre aktiviteter som passer best i sol og varme får sine muligheter. Meteorologens tips er å være oppmerksom og gripe muligheten når den byr seg.

— Været vil nok være vekslende. Det blir noen regnbyger, men samtidig mye opphold. Generelt vil jeg oppfordre folk til å være oppmerksomme og komme seg ut mellom bygene, sier meteorolog i StormGeo Mariann Aabrekk.

Søndag best

Lørdag blir det i følge meteorologen perioder med opphold avbrutt av noen regnbyger tidlig og sent på dagen.

— Mer spesifikt så blir det noen regnbyger ved kysten tidlig lørdag. Så blir det oppholdsvær fram til litt utpå ettermiddagen. Da kommer det nok noen ettermiddagsbyger, men i mellomtiden blir det fint vær. Søndag ser det ut som det stort sett blir pent, så slik det ser ut nå er det søndag som blir den fineste dagen. Temperaturene vil holde seg rundt 20 grader, kanskje opp imot 22-23 grader, sier Aabrekk.

Også hos Meteorologisk Institutt er det søndag som tegner seg som den beste værdagen denne helga.

— Lørdag kan det bli noen regnbyger og fare for lokalt torden. Det gjelder først og fremst i indre strøk og jeg tror ikke det blir mye regn. På søndag ligger det stort sett an til oppholdsvær. Temperaturene vil stort sett ligge der de ligger nå. Det blir varmest i indre strøk, men samtidig vil de ha mest byger, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen.

- Kom dere ut mellom bygene!

Utover uka vil det vekslende været fortsette. Med både opphold og sporadiske regnbyger. Den positive siden er at de varme temperaturene vi har hatt de siste dagene ser ut til å holde seg og at det vil være lengre perioder med opphold mellom bygene.

— Det blir ikke 25 - 30 grader som mange sikkert håper på, men det vil ligger rundt 20 grader. Det kan bli noe kjøligere når bygene treffer, men temperaturen går fort opp når sola kommer fram igjen, og sola er aldri langt unna, sier Aabrekk før hun gjentar sitt råd til de som vil ha sol og sommer.

— Vær oppmerksom og benytt anledningen når sola skinner. Det blir mye fint vær, men også noen byger og det er vanskelig å forutse detaljene. Så ikke planlegg slavisk ut fra symbolene på værmeldingene, men kom dere ut når det er opphold.