Det sier Kim Robin Havnaa før debuten i cruiservekt i profesjonell boksing lørdag. Han skal opp mot kroaten Tomislav Rudan, som veide inn til 87,3 kg fredag. Den norske debutanten, med en pappa som er Norges eneste profesjonelle verdensmester i boksing, Magne Havnaa, veide inn til 89,7 kg.

Før kampen og rent vektmessig er det liten fordel Norge, men det betyr ikke stort når gongongen går for første runde lørdag kveld.

Havnaa er den første norske bokseren som skal i aksjon. Han går kamp nummer sju på stevnet, dersom alt går etter planen.

Spennende og intenst

– Det var både spennende og intenst å se motstanderen min inn i hvitøyet. Jeg vil vel si at det var som forventet. Jeg føler meg like sikker etter denne innveiingen som jeg har vært hele tiden på at jeg kommer til å slå ham.

– Det var i alle fall ingenting ved ham som overrasket meg her, fortalte Havnaa til NTB.

Han valgte å kutte båndene til amatørbokserne da han fikk et tilbud fra Sauerland-stallen, selv om han som amatør kunne hatt et OL i Rio å gå inn for om to år.

– Alt klaffet nå, og selv om jeg kanskje kunne ha kvalifisert meg for Rio-OL, så valgte jeg Sauerland og det fine tilbudet jeg fikk. Tiden var riktig nå, forklarte Havnaa om proffovergangen.

Ingen plan

Kai Robin Havnaa sier at han ikke har noen plan for å slå kroaten når han går i ringen lørdag, for han har aldri sett kroaten bokse. Det finnes ikke videoklipp av ham som Havnaa har hatt tilgang til.

– Jeg har ikke sett motstanderen min bokse, ikke i virkeligheten og ikke på video. Det er en liten hake ved denne kampen. Derfor kan jeg ikke gå i ringen med en klar taktikk, men jeg bokse som best jeg kan og holde hodet kaldt. Det må bli taktikken, sier han til NTB.

– Det har vært mye styr og pressekonferanser denne uken. Hvordan har du taklet det?

– Det er ikke denne uken man trener mest, men jeg har holdt kroppen i gang og trent hver dag, selv om grunnlaget er lagt i ukene fram til avslutningsuken. Forberedelsene har vært veldig bra for mitt vedkommende, forteller Havnaa.

– Det er mange tanker som går gjennom hodet når jeg tenker fram mot kampen lørdag kveld, men jeg er forsiktig med å tenke for mye også. Jeg må holde hodet kaldt og gjøre det jeg har fått beskjed om av treneren.

– Ikke for ivrig

– Hva har du fått beskjed om?

– Jeg må ikke bli for ivrig og bruke venstreslaget mye. Klarer jeg å følge det rådet, ja, da kan det går bra. Jeg må også innrømme at jeg tenker på å vinne på knockout, men det er ikke det jeg tenker mest på, for en KO kommer av seg selv.

– Jeg vil ikke bli overrasket over om jeg skulle klare det, og det ville helt klart vært en liten fjær i hatten, men jeg må passe på meg selv også. Han veier omtrent det samme som meg og er helt sikkert sterk og farlig.

– Men du er klar?

– Ja, nå er jeg klar. Jeg har ingen unnskyldninger om jeg skulle tape lørdag, sa Kai Robin Havnaa til NTB.