10 kommunestyrerepresentanter var imot nedleggelse av Vigmostad skole. 10 representanter var for nedleggelse, skriver Lindesnes Avis. Dermed var det ordfører Janne Fardal Kristoffersens dobbeltstemme som avgjorde saken, slik at skolen blir nedlagt 1. august i år.

Normalt ville saken gått gjennom uten dramatikk. Men da Fremskrittspartiets Nils Magne Glomsaker plutselig forlot kommunestyremøtet tidligere på kvelden, øynet motstanderne av skolenedleggelsen håp, skriver Lindesnes Avis. Inntil dobbelstemmen avgjorde.

Fjernet skatten

Politikerne i Lindesnes fjernet i år eiendomsskatten. For å finansiere dette, valgte Høyre, Venstre, Frp og Pensjonistpartiet blant annet å legge ned skolen i Vigmostad og utsette byggingen av ny ungdomsskole.

Det politiske flertallet i kommunen har tidligere ytret håp om at private vil finne det interessant å drive skole i Vigmostad. Kommunen har beregnet at den vil spare mellom en og tre millioner kroner på at private overtar driften av skolen i Vigmostad.

Eiendomsskatten ga kommunen 32 millioner kroner i inntekt i 2013. Renovasjon av ungdomsskolen var beregnet til 79 millioner av rådmannen, men ble altså utsatt.