— Det gjør et sterkt inntrykk at noe så lite som å skrive et leserbrev blir satt så stor pris på. Det bør inspirere oss til å engasjere oss i mange saker, sier den 52 år gamle prisvinneren.

Homfofrydprisen ble delt ut under åpningen av Skeive Sørlandsdager torsdag kveld på Radisson Blu Caledonien Hotell. Juryen sier blant annet at prisvinneren har vist et uselvisk engasjement og innsikt, og er en viktig støttespiller for homofolie på Sørlandet.

Hun fikk prisen etter å ha skrevet et debattinnlegg som sto på trykk i Fædrelandsvennen og Vårt Land i januar i år. Der tok hun som «vanlig kirkegjenger» til orde for at kirken og dens medlemmer bør be alle homofile om unnskyldning for å ha avvist, fordømt eller vist uforstand overfor dem.

— Det gikk for noen år siden opp for meg hvor vanskelig det er for spesielt kristne homofile å bli akseptert slik som de er skapt. Jeg fikk veldig stor oppmerksomhet for leserinnlegget, men alle reaksjonene har vært positive, sier hun.

Heidi Aune Solaas, som er gift med Kristen Solaas, er selv kristen og aktiv i Oddernes menighet. Hun er utdannet og arbeider som sykepleier med rehabilitering på Kongsgård og er mor til tre ungdommer.