— Vi ønsker hjelp fra publikum som kan ha sett noe før eller etter ranet, i tidsrommet rundt klokka 23.50, sier etterforsker Øystein Jørgensen i Agderpolitiet.

Rett etter ranet ble det satt i gang store søk av væpnet politi i sentrum, blant annet ved Slottet i Tordenskjolds gate.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Forlot stedet til fots

— Vi mener personen har forlatt stedet til fots, i retning Slottet. Søkene vi gjorde førte ikke til noe, men det er viktig at slikt arbeid blir gjort. Det ble blant annet sjekket kjøretøy som befant seg i området, dette er en del av rutinen i slike situasjoner. Utrykningspolitiet var også på jobb da ranet skjedde, og ble sendt ut for å hjelpe oss med søket, sier Jørgensen.

Personen politiet leter etter er mellom 30 og 40 år, mellom 1.70 og 1.80 meter høy, snakker norsk og er lys i huden. Ansiktet var dekket til under ranet, og mannen hadde mørk bukse og en grå hettegenser med store asiatiske skrifttegn på baksiden. Mannen bar og på en svart tursekk.

Ordre om bevæpning

— Heldigvis er slike hendelser sjeldne her, det begynner å bli mange måneder siden noe lignende har skjedd. Skjer det væpnede ran har vi stående ordre om å bevæpne oss, sier etterforskeren.

Politiet jobber nå for fullt med å finne nye ledetråder som kan bringe dem nærmere en pågripelse av raneren. De kjenner til beløpet som ble stjålet, men vil ikke gå ut med dette i media.

— Nå fortsetter vi med å gå igjennom videomateriale både fra bensinstasjonen og fra andre steder i byen, samt avhør av vitner. Vi vet hvor mye penger han fikk med seg, men det ville være dumt å gå ut med dette tallet i media, sier Jørgensen.

Var alene på jobb

Den ansatte på Shell-stasjonen var alene på jobb da ranet skjedde.

— Vi har rutiner på hvordan vi håndterer slike situasjoner, og har også en avtale med et selskap som er spesialister innen krisehåndtering og oppfølging av personer som har vært igjennom slike opplevelser, sier kommunikasjonsrådgiver Alice Bergfall i Shell Norge.

Det skal gå godt med den ansatte, som opplevde ranet som skremmende.

Vi oppbevarer ikke store beløp på våre bensinstasjoner

— I dette tilfellet er det ikke snakk om noe personskade, men den ansatte blir fulgt opp med samtaler, og får også tilbud om hjelp fra psykolog. I tillegg får han omtanke og støtte fra ledelsen. Det går bra med ham, og han blir godt tatt vare på, sier kommunikasjonsrådgiveren.

Hun vil heller ikke si noe om nøyaktig størrelse på beløpet som raneren fikk med seg, men det skal være snakk om et mindre beløp.

— På generell basis er det som regel snakk om lite utbytte fra slike ran. Vi oppbevarer ikke store beløp på våre bensinstasjoner, sier Bergfall.

Skal vurdere rutiner

Hun opplyser at Shell har spesielle rutiner på døgnåpne stasjoner, som blant annet omfatter låsing av dørene til stasjonen på nattestid.

— I dette tilfellet skjedde ranet før dørene ble låst. Jeg kan ikke svare på om ranet vil gjøre at vi endrer på våre rutiner, men vi kommer til å vurdere det. Dette er det første ranet på noen av våre stasjoner i Norge siden april, sier Bergfall.