— Jeg tror prosjektet vil gi et løft til området. For å være ærlig ser det jo ikke spesielt innbydende ut i dag, sier Arne Gulbrandsen (Frp) til Fædrelandsvennen.

Mandag 25. august avsluttes høringsrunden for områdeplanen for Stansefabrikken, Stykkene og Trydal. Dersom planen godkjennes av politikerne åpnes det for å bygge totalt 370 boliger i området.

— Vi skal ta hensyn til innspillene og deretter fatte et vedtak. Jeg håper vi kan behandle saken i planutvalget 2. september, sier Gulbrandsen, som er nestleder i planutvalget.

Salgsstart til høsten?

Utbygger Tom Rune Stedal har allerede kommet langt i sine planer for området. Under et folkemøte 14. august ble Stedals prosjekt Stansa Park presentert. Byggeprosjektet består av seks blokker på 5-7 etasjer. Totalt dreier det seg om 200 boenheter hvor Stansefabrikken ligger i dag. Prosjektet omfatter også barnehage og park.

— Leilighetene som er prosjektert er fra 45-90 kvadratmeter, med parkering og boder i kjeller, opplyser Stedal.

Han håper å kunne starte salget av leiligheter allerede til høsten.

— Dersom detaljreguleringen blir godkjent er salgsstart nå i høst, og byggestart etter hvordan markedet mottar prosjektet, forteller Stedal.

Naboer skeptisk

Ikke alle er like begeistret for planene. Flere naboer har reagert, blant dem Trine Wilhelmine Rønnevig.

«Jeg stiller meg veldig skeptisk til størrelsen og tempoet og håper at reguleringsplanen ikke blir vedtatt som den ligger i dag», skriver Rønnevig i sitt innspill til områdeplanen som nå er ute på høring.

Rønnevig, som er leder av handelsstanden i Lillesand, er dessuten bekymret for hvordan en ny bydel like ved Lillesand senter på Tingsaker vil påvirke aktiviteten i sentrum.

Frp håper på fortgang

Frps Arne Gulbrandsen har ingen problemer med høyden på de planlagte blokkene.

— Generelt er jeg tilhenger av å utnytte tomtene. Jeg er positiv til å bygge i høyden dersom det ikke sjenerer for mange naboer. Noen ganger vil det ikke passe inn, men i dette området tror jeg det skal være mulig, sier Gulbrandsen.

— Stedal håper på salgsstart i høst. Hvor sannsynlig er det?

— Det er vanskelig å si, men jeg håper at han skal få det til, sier Gulbrandsen.

Krevende utbygging

Venstres Petter Toldnæs, som også sitter i planutvalget, er mer avventende.

— Det er planlagt mange etasjer som rager høyt over dagens bebyggelse, og det er en kraftig utnyttelse av området. Lillesand har etter hvert opparbeidet seg en enorm boligreserve, og vi ser at utbygger ønsker å bygge over tid. Vi har forståelse for at det ønskes tett bebyggelse, men vi tror det vil være krevende for naboene om byggearbeidene skal pågå her i mange år, skriver Toldnæs i en e-post.