SIRDAL: Ulykkene skjedde med en halvtimes mellomrom ved Tjørhomfjellet og Ådneram. Den første skjedde klokken 11.55, da en 18 år gammel gutt ble funnet liggende under stolheisen i Tjørhomfjellet.

— Gutten ble funnet med brukket lårbein. Han ble brakt med luftambulanse til Stavanger universitetssykehus, opplyser operasjonsleder Tormod Rostøl ved Rogaland politidistrikt til fvn.no.

Kjørte snøscooter

Ifølge ham er det ingenting som tyder på at gutten falt fra stolheisen.

— Vi tror at han har falt på ski. Men politiet er på stedet og vil undersøke saken, sa Rostøl klokken 14.40. Klokken 12.25 fikk politiet melding om en ny ulykke. En jente, også hun 18 år, hadde kjørt utfor en skrent ved skitrekket på Ådneram.

— Jenta drev øvelseskjøring på stedet. Hun skulle ta lappen på snøscooter. Hun greide ikke svingen, og kjørte ned en skrent, opplyser Rostøl.

Magesmerter

Også Hovedredningsentralen for Sør-Norge ble varslet, og et Sea King-helikopter ble sendt. Ifølge redningsleder Siv Namork var det imidlertid ikke nødvendig for helikopteret å reise helt fram til stedet, etter som luftambulansen også tok med seg den 18 år gamle jenta.

— Hun klaget på magesmerter da hun ble brakt til sykehuset i Stavanger, men skadene anses som lettere, sier operasjonsleder Rostøl.