KRISTIANSAND: — For ikke å ødelegge båten, henter vi nå en båt med sterkere krefter som skal dra den opp, sier Fredrik Brei By i Veidekke Entrepenør til Fædrelandsvennen.

En time senere, rundt klokken 13.30, kom båten løs fra grunna.

Uhellet skjedde under arbeidet med det store frikjølingsprosjektet til Agder Energi. I løpet av de neste ukene skal fire rør på til sammen 1900 meter plasseres på havbunnen, for å koble sykehuset til anlegget på Kjøita. Vannet hentes fra 150 meters dyp i Byfjorden og skal brukes til nedkjøling av sykehuset, Aquarama og flere andre bygg.

Det nye frikjølingsanlegget skal erstatte bruken av vifter og kompressorer som vanligvis benyttes til kjøling av datarom og kontorbygg.

— Vi holder nå på med å legge rør opp til sykehuset. Rørene er fylt med luft og flyter i overflaten, men vil synke til bunnen når de fylles med vann, sier daglig leder i Agder Energi varme, Torstein Melhus.

Entreprenøren som utfører arbeidet må taue rørene på plass i elva, forklarer Melhus.

Hele anlegget er beregnet å koste rundt 55 millioner kroner. Agder Energi skriver på sine nettsider at kablene skal senkes i sjøen før jul og i løpet av våren skal en kundesentral til anlegget stå klart på land.