HÆGEBOSTAD: Flere sauer ble torsdag kveld funnet drept på Blåka i Eiken. Det skriverLindesnes Avis.

Gunnuf Mannflå, leder av Grunneiernes frittstående organisasjon, sier til avisen at de først trodde det var snakk om gaupe. Senere ble det bekreftet at det var snakk om ulv.

– En ulv drepte to lam og en åring ved Gletnesvatnet i Hægebostad, pluss at den skadet to lam. Et av disse er avlivet. Angrepet skjedde antakeligvis på onsdag, sier Jon-Erling Skåtan i Statens naturoppsyn til Fædrelandsvennen.

Muntlig tillatelse

Ifølge viltforvalter Tor Punsvik hos fylkesmannen i Vest-Agder er det allerede gitt fellingstillatelse på ulven.

– Tillatelsen har blitt gitt muntlig til det interkommunale skadefellingslaget i Vest-Agder. Den formelle tillatelsen jobbes det med nå og den vil bli lagt ut på våre nettsider senere i dag, sier Punsvik.

Jon-Erling Skåtan sier de har konkludert med at det var ulv på bakgrunn av skadene på sauene.

– Angrepsmåten forteller oss at det er ulv. Sauene er blitt bitt i nakke og hals, samt i ryggen. Dette er typisk for ulv. Gaupen går bare etter strupen, sier Skåtan.

At det skal være hunder er utelukket, fordi bitt etter hund vanligvis er mer tilfeldige. Hunder er ikke like målrettede jegere som ulv og gaupe.

Ubekreftede meldinger

Etter at en ulv var på ferde i Aust-Agder for under to uker siden spekuleres det i om det kan være snakk om flere ulver. Skåtan er selv usikker.

– Det lurer vi litt på også, det er ikke godt å si. Det er flere ubekreftede meldinger.

– Kan avstanden mellom angrepene gi dere mer informasjon?

– Ulver er kjappe til beins og kan gjøre unna tre mil på en dag, så det blir vanskelig.

– Måten å dokumentere det på er å se om det er angrep to steder på samme tid, men det har vi ikke klart til nå, sier Skåtan.