SONGDALEN: Det var søndag for litt over en uke siden at fire personer ble sendt til sykehus etter en kraftig frontkollisjon på fylkesvei 461 mellom Brennåsen og Nodeland.

En Mazda med tre personer kom kjørende i nordgående retning. I baksetet satt en fem år gammel gutt, mens en 27 år gammel kvinne og en 33 år gammel mann satt foran.

En 22-åring kom kjørende sørgående retning i sin Audi. Like etter en sving smalt det.

Kjørte for fort

- Sjåføren som kom kjørende fra nord opplyste selv til politiet på stedet at han mistet festet på dekkene i en sving, og kom over i motsatt kjørefelt. Han opplyste også at han lå over fartsgrensa, uten at jeg kan gå nærmere inn på hvor fort han eventuelt kjørte, sier lensmann i Søgne og Songdalen, Terje Pedersen.

Begge de involverte bilene ble påført omfattende materielle skader i ulykken. Alle de fire pådro seg lettere skader i kollisjonen.

Ingen promille

Ifølge Pedersen er det ennå ikke blitt gjennomført formelle avhør av de involverte. Han kan imidlertid avkrefte at 22-åringen hadde promille.

— Vi har foreløpig ikke så mye informasjon om saken. Begge bilene ble kjørt til Falken, og vi har bilder av dem etter kollisjonen. Etterforskningen vil gi nærmere svar på hva som skjedde, sier Pedersen.

- Kan dette være et straffbart forhold?

— Vegtrafikkloven paragraf 3 sier at man skal kjøre aktsomt og varsomt på veien slik at farlige situasjoner ikke oppstår. Påtalemyndigheten må vurdere om det ikke var tilfellet her, sier Pedersen.