SØGNE: — Du står tidlig opp og jobber hardt gjennom dagen, sier 31-åringen, som forklaring på suksessbedriftene han står bak; Mur i Sør og Mur i Sør Eiendom. Totalt omsetter de to bedriftene for mellom 150 og 200 millioner kroner årlig.

Yngst på topp

Høyest i Søgne: Tom Arne Aamodt (31) i toppetasjen på nybygget Mur i Sør reiser på Tangvall. Bygget er på seks etasjer, og det høyeste som noen gang er reist i Søgne. Aamodt står bak suksessbedriftene Mur i Sør og Mur i Sør Eiendom, med 45 ansatte og en årlig omsetning på mellom 150 og 200 millioner kroner. Foto: Janne Birgitte Prestvold

Han er nummer seks og yngstemann på inntektstoppen i Søgne, og sto i fjor oppført med en skattbar inntekt på 3,6 millioner kroner. På samme liste befinner det seg ikke mindre enn fire andre håndverkere med Aamodt til etternavn, blant dem er Tom Arnes fettere som står bak Roger og Vidar eiendom AS (De har nylig splittet opp firmaet og gått hver til sitt).— Hva er det med disse Aamodtene?

— Det er veldig mange i byggebransjen, både byen og Søgne er full av dem, ja. Hva som er essensen for hvorfor de lykkes i næringslivet, tror jeg er et felles ønske om å skape noe. Jeg kan ikke svare for alle, men jeg tror det handler om et ønske om å utvikle ting og bruke mulighetene de har fått på en god måte. Og så er jo slekta stor, da, smiler Aamodt, Tom Arne.

Selv er han nummer fire av åtte søsken, og vant til hardt arbeid fra barnsbein av.

— Jeg er sønn av en gartner og har alltid jobbet. Det var hjem fra skolen, lekser, og så ut og hjelpe til. Fra jeg var 12, fikk jeg betalt. Hvis jeg ville ha ny sykkel, måtte jeg tjene penger til den selv, fremholder han.

45 ansatte

Som 15-åring begynte han i lære hos murmester Knut Svendsen på Langenes.

— Håndverk er fremtida, sa Knut, og jeg hoppet på, bemerker han.

Noen uker etter at han som 20-åring var ferdig med svennebrevet, startet han Mur i Sør. Det første driftsåret, fra september til desember, omsatte de for 909.000 kroner. I den første tiden var en bygning bak farens gartneri lager og møteplass.

I 2008 ble Mur i Sør Eiendom etablert som en egen divisjon, og i 2010 ble entreprenør- og eiendomsvirksomheten samlet i et 1800 kvadratmeter stort hovedkontor/lager på Lohnelier.

Nå er de 45 ansatte, rundt halvparten er bosatt i Søgne og Songdalen.

— Vi er en betydelig aktør på Sørlandet, og har prosjekter fra Mandal i vest til Arendal i øst, sier Aamodt.

Justneshalvøya er ett av dem, et nytt boligfelt med 80 tomter i Lillesand et annet. Men akkurat nå er det nybygget i sentrum av hjembygda han er mest stolt av. Midt på Tangvall reiser han Søgnes første høyhus, et seks etasjer høyt nærings- og leilighetsbygg som ferdigstilles i mai. Første etasje (butikker) er solgt, det samme er seks leiligheter med en prislapp på nærmere fire millioner kroner – inkludert underjordisk parkering. De to toppleilighetene med en prislapp på 5,9 millioner er det solgt en av.

— Det er ikke noe som kan måle seg med beliggenhet eller utsikt i Søgne sentrum, skryter han, og gjør det klart at han har store planer for å utvikle Tangvall videre – uten å ville være konkret på hvordan.

— Hva har suksessen kostet deg?

— Jeg har vært så heldig å få tre friske barn på veien, men det sier seg selv at jeg ikke kan være på jobb og hjemme samtidig, så – ja, det er mye jobb.