foto
TERRASSE: På terrassen utenfor restauranten, er det utsikt ned mot Bystranda. Her blir det uteservering. Foto: Scandic/Asplan Viak
foto
LOBBYEN: Veggene i resepsjonen til hotellet er av rustede stålplater, som har referansepunkter til containere i ei containerhavn. Foto: Scandic/Asplan Viak
foto
RESTAURANT: Slik blir restauranten. Her skal det blant annet serveres fisk og skalldyr fra lokale leverandører. Hotellet satser på at innbyggerne på Tangen og andre skal benytte seg av det hotellet har å by på av mat og drikke. Foto: Scandic/Asplan Viak
foto
SENGER I VEGGENE: Totalt blir det 814 senger på det nye hotellet, som har 229 rom. De fleste rommene har plass til fire personer. Det blir integrert senger i veggene på hotellrommene. Sengene "låses opp" og gjøres tilgengelig av personalet. Dermed slipper personalet å bære rundt på ekstra senger. Foto: Scandic/Asplan Viak
foto
FORNØYD DIREKTØR: Hotelldirektør Håvard Solum foran Scandic Kristiansand Bystranda som nå tar form. Hotellet skal stå ferdig i juni neste år, og blir Sørlandets største hotell. Foto: Tormod Flem Vegge

KRISTIANSAND: — Vi har fått den desidert beste hotelltomta i Norge, slår Håvard Solum fast.

Solum er hotelldirektør for hotellet "Scandic Kristiansand" som ligger i Markens gate, og for det nye hotellet "Scandic Kristiansand Bystranda" som nå tar form.

— Det nye hotellet får en fantastisk beliggenhet i forhold til Aquarama, som ligger vegg i vegg med hotellet. Gjestene får blant annet tilgang til badeland, et fantastisk svømme- og stupeanlegg og en idrettshall, fortsetter han.

160 hoteller

Hotellkjeden Scandic har 160 hoteller i ni land, og er dermed den største aktøren i Norden med en omsetning på over seks milliarder kroner. Når det nye hotellet ved Bystranda står ferdig i juni neste år, blir det selskapets 21. hotell i Norge.

— Jeg tror ikke vårt selskap blir størst i Norge, men vi ønsker å vokse i de seks største byene, sier Solum.

Satser på lokalbefolkning

Hotelldirektøren sier at målgruppen til hotellet ikke bare er gjester utenbys fra, men også lokalbefolkningen.

— På Tangen er det mellom 800 og 900 leiligheter. Disse beboerne, i tillegg til Kristiansands befolkning, er en viktig målgruppe for oss, med tanke på at de kan spise middag i restauranten vår og ta seg en tur i baren, forteller Solum, som påpeker at menyen er preget av lokale råvarer fra havet.

Ispirert av havet

Det nye hotellet er inspirert av sjø og hav. Elementene i hotellrommene gir assosiasjoner til det maritime.

— Veggene i resepsjonen er rustede stålplater som har referansepunkter til containere i ei containerhavn og skip, forteller hotelldirektøren.

Hotellet ved Bystranda blir det største mellom Stavanger og Sandefjord, med 229 rom og 814 senger. De fleste rommene blir firemannsrom, der det bygges inn senger i veggene som kan "låses opp" av personalet.

Det nye bygget er nå lukket, og vinduene er på plass. Nå startet inndelingen av rommene. 229 bad fra Finland er allerede installert. Gjennom en lengre periode kom det hver dag fem vogntog med ferdigproduserte bad fra Finland.

Nye arbeidsplasser

Scandic Kristiansand Bystranda vil skape rundt 50 nye arbeidsplasser i byen. Direktøren, som genetisk sett er halvt kristiansander og halvt trønder, har vært en pådriver for at Scandic skulle sikre seg hotellbygningen. Prislappen på hotellbygningen er rundt 300 millioner kroner. Scandic skal leie bygningen av BRG Kruse Smith.

— Det er vanlig at hotellbransjen signerer leieavtaler for 15-20 år, opplyser Solum, som kan fortelle at Scandic nå er i forhandlinger om å utvide leieavtalen til hotellet i Markens.

Han innrømmer at hotellbransjen er tøff i Kristiansand, og at det innebærer en viss risiko å starte opp et nytt hotell. Likevel har han stor tro på prosjektet.

— Jeg gleder meg vanvittig til å drive et hotell som vil gi reiselivet i byen et løft, understreker hotelldirektøren.