Med 16 av 27 stemmer ble han i kveld valgt til kommunens førstemann i kommunestyret. Høyres Arild Windsland blir varaordfører.

Høyre kjempet lenge om ordføreren, men holdt på å bli presset helt utover sidelinjen. Da Ap,SV og SP tilbød KrF ordfører-posiosjonen mot at Ap fikk varaordføreren, skjønte Høyre at de kunne tape alt. Dermed ga Birkenes største parti seg, for å holde sentrum/høyre-koalisjonen i sammen.

— Høyre og KrF har blitt enige om meg som ordfører. Jeg begynner i jobben onsdag, formelt. Dette hadde jeg aldri tenkt meg da vi hadde valg for to år siden. Men situasjonen ble sånn, i og med at Harald Vestøl trakk seg, sier Epsegren til Fædrelandsvennen.

Den 63 år gamle advokaten innrømmer at det blir litt som å hoppe etter Wirkola, men han sier det handler om å være seg selv. Noe annet nytter ikke, skal han greie jobben.

— Harald og jeg er nok forskjelleige. Vi har alle svake sider. De vil jeg ikke snakke om. Min styrke er organisasjonsarbeid. Jeg er god til i samspill med andre å finne noen mål vi som strekker oss mot. I Birkenes er det få konflikter, så jeg ser fram til jobben, sier Espegren.

Hans første offisielle oppdrag som ordfører foregår i Oslo i dag, et møte om størrelsen på statens tilskudd til Birkenes.

— Men siden dette kom så brått på, er jeg faktisk opptatt med noe i advokatjobben. Muligens må jeg sende varaordfører Arild Windsland, ler Arild Espegren.