Les minneordet fra Arbeiderpartiet om Syvert Knudsen her.

LYNGDAL: 17-åringen var en av de 69 drepte ungdommene på AUFs sommerleir på Utøya 22. juli. Fra regjeringen deltok utenriksminister Jonas Gahr Støre. Sammen med nærmeste pårørende fulgte Støre følget videre til Austad kirkegård, hvor Knudsen gravlegges. Familien ønsket ikke pressen til stede i kirken, men venner av Syvert forteller om en glad og omsorgsfull gutt. Knudsen avsluttet før sommeren VG2 kokk— og servitørfag på Mandal videregående skole. Han ventet på læreplass.

— Det var tre ting for Syvert; musikk, politikk og mat, sier Nicolay Hageland (17) fra Mandal. Han gikk i samme klasse som Knudsen.

— Jeg husker Syvert som alltid hadde med seg gitaren på ryggen. Når vi spurte om han kunne spille en sang for oss, så gjorde han det med en gang. Han spilte «Hallelujah», og sangen ble også spilt i kirken, forteller May-Helene Dalene (17) fra Søgne. Åtte-ni fra Syverts klasse i Mandal var til stede under seremonien i Lyngdal kirke.

De forteller også om en svært politisk engasjert Knudsen. Etter to år som sekretær i Mandal AUF, var han med å stifte og lede Lyngdal AUF.

— Syvert tok kontakt og ønsket hjelp til å starte et AUF i hjembyen. Syvert brant virkelig for politikken.

Porntip Pamela Ardam også gravlagt i dag

21 år gamle Porntip Pamela Ardam, som døde på Utøya 22. juni, ble gravlagt fra Oddernes kirke i Kristiansand i dag. Til stede fra Stortinget var Freddy de Ruiter, mens Grete Faremo representerte regjeringen. Familien ønsket ikke pressen tilstede under begravelsen.

Kondolanseprotokoll: Send din kondolanse til angrepenes ofre