KRISTIANSAND: — Det har vært veldig mange gode prestasjoner fra våre utøvere i dag, sier Finn Kollstad, kretslagstrener og daglig leder i Vest-Agder Friidrettskrets.

Sørlandets første gull på hjemmebane var det Hans Kristian Fløystad (Tjalve IK) fra Grimstad som stod for på 1500 meter. Han hadde en jevn duell med Tom Erling Kårbø (Stord IL), men avgjorde de på siste meterne og klokket seg inn på 3.54,13. Men det var ikke bare Fløystad som gjorde det bra av sørlendingene. Katarina Fransson (KIF) kastet 44,24 i tredje omgang av spydkonkurransen og ble nummer to. Philip Bay Andersen (KIF) landet 6,70 m ut i lengdegropa og tok sølv. Også Andrea Breilid kunne ta steget nest øverst på seierspallen etter å ha tresteget seg til 11,55. Dagens siste sørlandsmedalje var det en noe skuffet Benedicte Hauge som innkasserte. Hun ledet til det gjensto 70 av hennes 400 meter, men det holdt ikke helt inn og hun ble nummer tre.

I morgen avsluttes junior-NM, og det var flere sørlendinger som kvalifiserte seg til morgendagens konkurransedag. Mari Forbord Anderssen (16, KIF) kvalifiserte seg til senior-NM med tiden 15,21 på 100 m hekk. Eline Breilid, som i går fikk både sølv og bronse, sørget for at KIF har to med i morgendagens finale på distansen. Storesøster Guro Forbord Anderssen (KIF) ble nummer tre i sitt semifinaleheat på 200 meter med 25,71, men hun sikret finaleplass med det. Kristine Berge (Iveland IL) var den siste av Agder-utøverne som kvalifiserte seg til finale i dag med 38,22 i diskos. I morgen løper også Håkon Mushom (Lyngdal IL) finale på 800 meter, men det ble klart fredag da han jogget inn til heatseier.