LISTA: — Ganske spesielt og overraskende! Vi hadde en fin ettermiddag i går, sier Vegard Bunes.

Han er en sentral figur i fuglemiljøet på Lista, og den som tok bildene av rødbrystspurven som nå er lagt ut på nettstedet feltornitologene.no.

Småfuglen ble først observert av Geir Birkeland på onsdag, ifølge omtalen på nettstedet. Stedet var jordene nedenfor Lista fyr. Den ble først antatt å være en beslektet fugl - en hortulan. Denne er også sjelden, men ville ikke vært like oppsiktsvekkende som nykomlingen som nå er observert. Fjærdrakten stemte ikke med hortulan.

— Vi måtte jobbe artsbestemmelsen i havn. Rødbrystspurv er en ny art for landet. Det er veldig stas for oss å få den hit nå, sier Bunes til fvn.no.

”- Er den her til helga, kommer det nok folk hit fra Midt-Norge, Vestlandet og Østlandet. Vi har allerede en fra Oslo som kom i natt.

Vegard Bunes om observasjonen av rødbrystspurv på Lista

— Vi som driver på med dette, er opptatt av å finne sjeldne fugler. Det gir oss ekstra tenning, og gjør oss gira. Selv om det er forskjellig hvordan vi reagerer på det, tilføyer han.

Hvis rødbrystspurven velger å bli litt til - den ble sett igjen i morges - venter Bunes valfart til fuglestasjonen av dem som vil «krysse den av».

— Er den her til helga, kommer det nok folk hit fra Midt-Norge, Vestlandet og Østlandet. Vi har allerede en fra Oslo som kom i natt, sier han.

Bunes forteller ellers om en god seinsommer for Listas fugleinteresserte, og nevner arter som steppehauk og bonapartesnipe.