KRISTIANSAND/OSLO: Under helgas norgesmesterskap i grilling gjorde disse lokale grillkongene det grillspydskarpt. Så godt grillet de god mat at de endte på en 2. plass sammenlagt.
Glad griller
— Dette var veldig moro. Vi kom på 4. plass i fjor, og nå fikk vi gjort det enda bedre. Det var gøy, men også hektisk, sier talsgriller for laget Gourmetguttane, Reinhardt Hammersmark.
Konkurransen foregikk i Birkelunden Park i Oslo søndag, og rundt 150 påmeldte grillentusiaster - fordelt på omkring 30 lag - deltok i den prestisjetunge tevlingen.
Flere delkonkurranser
Både lammelår, spareribs, grillsaus ble lagd og bedømt. I tillegg gjaldt det å holde kjøkkenet rent og ryddig.
— Dommerne vurderte både matens smak og utseende, samt hvordan det danderes på tallerken, sier Hammersmark.
Satser i utlandet
Neste mål for de grillglade kristiansanderne er et tilsvarende dansk mesterskap.
— Da skal vi konkurrere i kullgrill - ikke gassgrill, slik som nå. Det blir en enda større utfordring, ettersom vi da ikke kan justere varmen så enkelt som vi kan med gassgrill, sier Hammersmark.
Det var i år syvende gang NM i grilling ble arrangert. Det er Opplysningskontoret for egg og kjøtt som står bak.