KRISTIANSAND: — Vi skal forsøke å finne arnestedet hvor brannen startet. Vi regner med å bruke dagen i dag og kanskje morgendagen på etterforskningen, sier kriminaltekniker Bjørn Grongstad i Agder politidistrikt, til fvn.no.

Det sterkt brannskadede bygget vitner om den kraftige brannen som herjet i morgentimene søndag. Ifølge overbefal Egil Pedersen i KBR undersøkes blant annet byggets bærende konstruksjoner.

Ved 11-tiden i dag var brannårsaken ikke kartlagt.

Ikke automatisk alarm

Da brannen ble meldt ved 6-tiden søndag gikk ingen automatisk alarm. Vitner ringte inn og fortalte om røykutvikling fra annen etasje i bygningen.

Overbefal Pedersen i KBR bekrefter at bygningen, som ligger i Tordenskjolds gate 38a, ikke er tilknyttet brannvesenets automatiske brannvarslingssystem.

Les også: Mener brannrutiner er fulgt

Konsulentselskapet Nettkonsulent, branninspektør fra Kristiansandsregionen brann og redning og kriminaltekniker deltar i undersøkelsene.

Ni av 11 beboere var hjemme da det begynte å brenne. En av dem, Benjamin Uzo (30), måtte hoppe ut av soveromsvinduet i andre etasje for å slippe unna flammene.