KRISTIANSAND: Hovedtanken er at mange trenger et rikt sexliv for å være lykkelig, og at det derfor bør være lett å skaffe seg villige partnere. Initiativtaker Frank Horn Hartvedt synes det er en skam at politikerne prøver å regulere nordmenns sexliv ved for eksempel å forby prostitusjon.

Han vil nå gi en hjelpende hånd til nordmenn som føler at sexlivet er så dårlig at det går ut over humøret.

– Det meste er klart. Jeg vet at dette kommer til å bli kontroversielt, sier Hartvedt til BA .

Reaksjoner

Bordellene, som etter planen skal åpnes i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand, skal være for både menn og kvinner. Hartvedt vil foreløpig ikke oppgi noen eksakte adresser, men lover at det vil bli annonsert når åpningsdatoene nærmer seg.

Etter planen skal dette være i mai.

Han har jobbet med planene i tre år, men det var først i Bergensavisen i dag at det ble kjent for folk flest. Reaksjonene har ikke latt vente på seg, og Hartvedt har i løpet av dagen deltatt i flere debatter hvor han har forsøkt å få frem budskapet om at mennesker selv skal bestemme hva de vil gjøre med kroppen.

Hartvedt er leder i det politiske partiet Fripolitisk bevegelse. Bordellet er, i tillegg til å være et kontroversielt prosjekt, en politisk kunngjøring.

– Det er en skam at myndighetene skal fortelle folk at de ikke kan ha sex. Dette skal vi gjøre noe med nå, sier Hartvedt til avisen.

Fri vilje

Forslaget rammes ikke av hallikparagrafen siden loven definerer prostitusjon som seksuelle tjenester mot betaling. Tanken er nemlig at de som «arbeider» på bordellene skal gjøre dette av egen fri vilje, og dermed vil ikke tilbudet rammes av paragrafen.

Ifølge initiativtakeren er det ikke problemer å finne nok frivillige menn og kvinner som ønsker å ha sex.

Helsebyråden i Bergen, Christine Meyer, har ingen ting til overs for planene, og sier at denne type virksomhet ikke er velkommen i byen. Hun vil først be politiet vurdere lovligheten i planene, men siden hallikparagrafen trolig ikke kan anvendes vil hun be nasjonale myndigheter om hjelp til å finne andre måter å stanse prosjektet på.

Debatten tilknyttet denne saken er stengt. Fvn.no gjør oppmerksom på at deltakeren, som utga seg for å være ordfører Per Sigurd Sørensen, ikke er Kristiansands-ordføreren.

Red.