LYNGDAL: — Nei, lyngdølene er nok ikke flinkere enn andre til å overholde parkeringsbestemmelsene, og jeg kunne nok skrevet ut flere gebyrer. Jeg tror de fastboende har dårligere parkeringskultur enn turistene. Fram til i sommer har de jo ikke risikert stort ved å parkere verken på fortau eller i veikryss, sier Pål A. Rønningen.

Enhetsleder for tekniske tjenester, Arne Kristensen, forteller at kommunen på forsommeren gikk aktivt ut og informerte bilistene om parkeringsbestemmelsene. Framfor en bot på frontruten fikk bilistene i første omgang et informasjonsskriv festet under vindusviskerne.

Fra forrige uke var imidlertid parkeringsvakten på plass.

— Det er helt greit at det ikke ble skrevet ut flere enn én parkeringsbot den første uken. Hensikten er ikke å få inn penger, men å oppdra bilistene til å ta hensyn til parkeringsbestemmelsene. Parkeringsvakten er ansatt i teknisk tjenester, og 60 prosent av stillingen hans er også øremerket helt andre oppgaver, sier Arne Kristensen.

Det er gratis å parkere i Lyngdal, men på de mest sentrale parkeringsplassene i sentrum er det bare lov å parkere tre timer av gangen. Det er også bygd et større parkeringshus under rådhusparken.