TVEDESTRAND: Festivalen startet tirsdag, og siden har det gått i ett, med markeder, seminarer og konserter. Ofte til langt etter midnatt. Det liker folk i nærheten av Risøya svært dårlig.

Kristenrock

— Konsertene har alltid vært avsluttet innenfor det vi har tillatelse for. Men jeg skjønner jo også folk som ikke liker denne typen rockemusikk, og som for eksempel har leid en hytte i nærheten, sier festivalsjef Jarle Storebø.

Han forteller om ingen hendelser av bråk blant de opp mot 20.000 deltagerne. Men politiet har fått mye støyklager, fortalte operasjonsleder Børge Steinsland ved Agder politidistrikt, til fvn.no like før midnatt lørdag.

— Det er jo litt spesielt. Norway Rock har vært så godt som uten klager på bråk og støy, mens fra Skjærgårds Music and Misjonsfestival på Risøya strømmer klagene inn på vanvittig høyt lydnivå.

Ifølge Steinsland er dette noe som gjentar seg hvert år. De mindre festivalene får politiet masse klager på høyt lydnivå, mens det har kommet lite slike typer klager på Quart, Hove og Norway Rock.

Får etterspill

— Folk har vært rimelig forbanna, og det har kommet mange klager, så jeg regner med at det er noe som får etterspill, sier Steinsland.

Storebø forteller ellers om en vellykket festival, og sier festivalen ikke spiller høyere musikk enn andre festivaler.

— Jeg har også inntrykk av at naboer og hyttefolk på Gjeving er fornøyde med å ha en festival her. Men lyden bærer nok godt med slik vind som lørdag.