OSLO/AGDER: — Nå bygges det opp helsetjenester der folk bor. Jeg er glad for at vi kan støtte opp under dette arbeidet, sier helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen i en pressemelding.

Samhandling

Regjeringen har i år satt av totalt 133 millioner til samhandling ute i kommunene. I juni ble 104 millioner kroner fordelt til samhandlingsprosjekter landet rundt. Nå deles det altså ut 24,3 millioner til.

– Vi ser at det bygges opp bedre helsetjenester der folk bor. Og vi ser at det satses på forebygging av sykdom og tidlig behandling av sykdom. Mange kommuner satser på samhandling. Med midlene vi nå deler ut stimuleres enda flere, forteller helse- og omsorgsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Samhandlingsmidlene skal blant annet brukes til lokalmedisinske sentre der kommuner og sykehus samarbeider om å bygge opp gode lokale tjenester. Midlene går også til andre typer samarbeid om helse- og omsorgstjenester, både samarbeid mellom kommuner og sykehus og samarbeid kommuner imellom.

- Gledelig

Et av prosjektene som har fått penger i Agder er Knutepunkt Sørlandet sitt Lokalmedisinsk senter. De fikk én million kroner.

— Det er en gledelig nyhet, og veldig viktig for vårt videre arbeid, sier prosjektleder for Lokalmedisinsk senter, Grete Dagsvik, til fvn.no.

Dagsvik sier pengene gjør det mulig å videreutvikle og forlenge prosjektet Lokalmedisinsk senter.

— Som vi skrev i søknaden, vil vi prioritere blant annet bruker- og pårørendeopplæring og læring og mestring i samarbeid med Frivillighetens hus og andre aktuelle brukerorganisasjoner, forklarer Dagsvik.

Disse prosjektene fikk også penger:

Kristiansand: Planlegge etablering av demensteam 500.000 kroner.

Risør: Utredning av lokalt medisinsk senter 300.000 kroner.

Grimstad: Aktivitet og mestring i eget hjem. Oppsøkende rådgivningstjeneste for eldre. Styrke tilbud om trening og opplæring etter rehabiliteringsopphold 220.000 kroner.

Østre Agder: Interkommunalt forprosjekt for å planlegge etablering av kommunal døgnenhet for øyeblikkelig hjelp. Samarbeid med sykehus Sørlandet HF 680.000 kroner.