FARSUND: Nå er mannen dømt til 60 timers samfunnsstraff for den uprovoserte volden.

Det var i slutten av juli i år at voldsmannen og tre andre ble hentet av drosjesjåføren på Maberg i Farsund. De fire ble kjørt til en fest i Vatneveien, men tiltalte nektet å betale.

Drosjesjåføren bestemte seg for å kjøre tilbake til Maberg for å hente flere, før han igjen tok kontakt med 20-åringen. Da sjåføren kom tilbake til Vatneveien spurte han andre festdeltakere om de kunne hente 20-åringen.

— Hoppet inn i taxien

— Ifølge NN (sjåføren red.anm) kom tiltalte borti den ene bildøren med skulderen, før han nærmest hoppet inn i taxien. Deretter slo han NN to ganger i ansiktet og en gang i brystet med knyttet hånd, skriver retten i dommen.

Drosjesjåføren klarte å holde tiltalte fast inntil en kollega kom til for å hjelpe. Situasjonen roet seg og tiltalte betale til slutt for turen.

Sjåføren ble ikke alvorlig skadet som følge av volden, men han fikk hevelse i ansiktet og var sykemeldt i én uke etter hendelsen.

Uprovosert

Retten mente at voldsutøvelsen ble begått under særdeles skjerpene omstendigheter fordi den var uprovosert, og fordi tiltalte slo mot hodet som medføre stor risiko for alvorlig skade. I formildende retning la retten vekt på at tiltalte erkjente forbrytelsen da han møtte i reten.

Aktor ba om 90 dagers fengsel. Både forsvareren og retten mente dette var for strengt. Mannen ble derfor idømt samfunnsstraff.