KRISTIANSAND: — Veien han krysset er svært trafikkert. På vei over til den andre siden ble mannen truffet av en bil. Han pådro seg alvorlige skader i ulykken, og døde senere på sykehuset, sier politioverbetjent Barend Stander ved Sea Point politistasjon i Cape Town.

Det var flere personer som var vitne til ulykken, som skjedde rundt klokken 17.40 lokal tid.

— Sjåføren er identifisert. Han er siktet for uaktsomt drap, noe som er vanlig prosedyre i ulykker med dødelig utfall. Siktelsen tas ut umiddelbart på stedet. Saken vil nå bli etterforsket videre, før retten tar stilling til straffansvaret, sier Stander til fvn.no.

Har avhørt vitner

Politiet har avhørt flere av vitnene som var på stedet da 60-åringen ble påkjørt.

Etter det fvn.no forstår, kan sjåføren straffes hvis det viser seg at han har kjørt uforsvarlig. Stander ønsker ikke uttale seg om et sannsynlig utfall, ettersom saken er under etterforskning.

— Det er for tidlig å si noe om. Dessuten er det opp til retten hva som skjer, og ikke noe jeg kan uttale meg om, sier Stander.

Fartsgrensen på stedet er 60 kilometer i timen. Det er foreløpig ukjent hvor høy fart sjåføren holdt før ulykken.

— Det vet jeg ikke, sier Stander.

Får hjelp til utlevering

60-åringen er obdusert, opplyser Stander. Det er uvisst når den omkomne kan sendes hjem, men de pårørende får bistand av politiet i prosessen.

— Undersøkelsen av den omkomne er normalt en langvarig prosess. Vi har en støttegruppe for pårørende som hjelper til med det praktiske når det gjelder hjemsendelse, sier Stander.

Kristiansanderen var i Cape Town på ferietur sammen med sin kone og flere andre par. Den norske ambassaden i Cape Town har vært i kontakt med de pårørende, men de har foreløpig ikke involvert seg i særlig grad.

— Ambassadens kontor har gitt familien den støtten de har hatt behov for og bedt om, sier kontorsjef Wenche Hovstad ved ambassadens kontor i Cape Town.