VALLE: Skare kalte Salvesen for en feig drittsekk i et notat han skrev etter en angivelig telefonsamtale mellom de to i fjor. Notatet ble skrevet etter at Skare og Salvesen skal ha snakket sammen på telefonen. Så vidt Fædrelandsvennen forstår benektet Salvesen at det har funnet sted noen samtale mellom de to.

Skare mistenkte en periode Theis Salvesen (foto) for å ha stått bak trusselbrev. (Foto Hallgeir Oftedal) Foto: Hallgeir Oftedal

Skare var også opptatt en periode av at Salvesen skulle ha stått bak de første trusselbrevene som kom med antydninger om at presten burde finne seg en ny jobb. Det ene brevet ble levert i postkassa på prestegården. Det andre på prestekontoret. Brevet som ble levert på prestegården var dynket i tennvæske.Theis Salvesen, som nå er sogneprest i Tveit i Kristiansand, skal være vitne i saken.

Skare har senere trukket tilbake beskyldningene om at Salvesen skal ha stått bak trusselbrevene i avhør med politiet.

Kom med sterke beskyldninger

Sogneprest Arne Skare (35) kom med flere beskyldninger mot den tidligere presten i Valle under sin forklaring i retten.

Skare bemerket at det i flere år, fra 1993 til 1999, ikke var gjort skikkelige rapporter til kirkerådet om hvem som var blitt døpt i Valle og Bykle i denne perioden. Dette har senere skapt problemer i forbindelse med at konfirmantene har fremstått som ikke døpt.

Skare fortalte også om en telefonsamtale med Salvesen der han antok at Salvesen var beruset da de snakket sammen. Selv antok Skare at samtalen Salvesen tok til ham hadde sammenheng med at den tidligere presten hadde behov for å snakke ut med en kollega, eller at han tok kontakt fordi Skare var regionalt verneombud for prestene i distriktet.

Nektet straffskyld

Sogneprest Arne Skare (35) nektet straffskyld da straffesaken mot ham startet i kommunestyresalen i Valle mandag morgen.

Saken er omfattet med stor interesse. Det var mange tilhørere på plass i kommunestyresdalen, og stort oppbud fra mediene.

Arne Skare kom sammen med sin forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, en god halvtime før selve rettsforhandlingene startet. Skare hilste på mange av de fremmøtte tilhørerne.

I løpet av dagen skal Skare gi sin forklaring. Det skal i tillegg avhøres mange vitner.

Skare er tiltalt for falsk anmeldelse, subsidiært falsk forklaring.

Straffesaken mot Arne Skare startet i kommunestyresalen i Valle mandag. Foto: Hallgeir Oftedal Foto: Hallgeir Oftedal