Begge bilene ble kraftig skadet i ulykken. Foto: Ariel Fåland / Lyngdals Avis

FARSUND: — To biler har kollidert front mot front, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre i Agder politidistrikt til fvn.no.

Begge bilene ble kraftig skadet i ulykken. Foto: Ariel Fåland / Lyngdals Avis

Meldingen kom til politiet klokken 16.25. Politi, brannvesen og ambulanse ble sendt til stedet på riksvei 43, ved Spind Grendehus.— Vedkommende som er alvorligst skadet, er nå på vei bort med ambulansen - og skal plukkes opp av luftambulansen underveis, sa Mæhre rett etter at ulykken skjedde.

De fire andre ble kjørt med ambulansen til Flekkefjord sykehus, opplyser operasjonslederen. Ambulanser fra flere byer ble sendt ut da ulykken ble meldt.

— Tilstanden for personen som ble fløyet til Arendal er etter forholdene gode. Tilstanden er ikke kritisk, sa operasjonsleder Mæhre ved 19-tiden.

Tilfeldig til stedet

Blant de første på stedet var Tor Oddvar Torkildsen fra Brannvesenet Sør. Han var på hjemveien fra jobben i Mandal da han havnet i køen rundt ulykken.

— Jeg kom rett opp i det, sier Torkildsen.

Han tok på seg jobben som fagleder for brannvesenet, etter hvert som mannskaper fra Farsund kom til stedet.

Det ble først meldt at en person satt fastklemt. Torkildsen avviser dette - men døra i den ene bilen var noe hard å få opp.

Kjørt til sjekk

— De fire i den første bilen ble kjørt bort for en sjekk på legevakten. De virket lite skadet. Den andre føreren lot til å gå inn og ut av bevissthet, og ble tatt hånd om av legen på stedet, sier han.

Ambulansen fra Farsund var raskt på plass.

Det dannet seg køer på riksvei 43 etter ulykken, men ved 17-tiden ble ulykkesbilen som stod i veibanen tauet bort. Den andre stod i grøfta etter sammenstøtet. Veien er nå åpen for fri trafikk.