SONGDALEN: Store styrker fra brannvesenet ble sendt til boligområdet på Nodeland sammen med politi og ambulanse da meldingen om brannen kom inn klokken 20.16. En garasje stod da i full fyr, og man forsøkte å redde eneboligen like ved. Dette lyktes ikke.

— Det tok fyr både i garasjen og hovedhuset. Et ektepar som bor i huset kom seg greit ut. Hvor de var da det begynte å brenne, kan jeg ikke si. De var i området, sier operasjonsleder Geir Andersen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Totalskadet

Ingen personer kom til skade i brannen. Både huset og garasjen ble imidlertid totalskadet. Andre etasje i bolighuset ble utbrent, mens første etasje fikk store vann- og røykskader.

Klokken 22.30 jobbet fortsatt brannvesenet med å få slukke brannen. Ved midnatt opplyste overbefal Johnny Flæte ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) at mannskapet ville etterslukke utover natten.

— Vi hadde rimelig god kontroll etter en times tid. Garasjen stod i full fyr da vi kom, og brannen hadde spredt seg inn i et vindu og opp i andre etasje i bolighuset, sier Flæte til fvn.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Totalt rykket brannvesenet ut med tre tankbiler, to mannskapsbiler og andre kjøretøyer.

— Vi hadde problemer med vanntilførselen. En hydrant var ødelagt, og vi hadde litt problemer med kummer i nærheten. Men vi hadde god tankbilkapasitet ute. Problemene hadde ikke noe å si for utfallet, sier Flæte.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til andre bygninger i nærheten.

Startet trolig i garasjen

Det var forbipasserende som oppdaget brannen, og som meldte fra til politiet og brannvesenet. Brannårsaken er foreløpig uklar, men ifølge operasjonslederen er det mye som tyder på at brannen startet i garasjen.

Trafikken ble mandag kveld stanset i begge retninger forbi bolighuset.

— Busser og tyngre kjøretøy kommer ikke forbi, men vi har sluppet forbi personbiler på en gangsti, opplyste Andersen i 22.30-tiden.