KRISTIANSAND: – Disse dommene mener jeg er av vesentlig betydning for saken, spesielt med tanke på hvordan drapene er gjennomført. Drapet på Levi ble gjennomført med pistol og kniv. Likheter med drapene gjør at jeg ønsker at dommene blir lagt fram for retten, sa forsvarer Ketil Magnus Berg.

Aktor reagerte

I tillegg til den tiltalte 22-åringen, sto en 23-åring tiltalt i drapssaken. Han tok sitt eget liv under varetekt i Arendal fengsel. Far til den siktede 23-åringen er drapsdømt to ganger tidligere. Også en venn av avdøde er dømt for drap.

Aktor Stina Sveier Nielsen reagerte kraftig på forsvarerens ønske. Hun mente det ville bli helt feil dersom foreldres drapshandlinger skulle vektlegges når barnas handlinger skulle vurderes. I tillegg påpekte hun at den medsiktede er død og derfor ikke kan imøtegå påstander om at farens handlinger skal ha påvirket hans egen handlemåte.

Endret forklaring

22-åringen som nå sitter på tiltalebenken i Kristiansand tingrett tok først på seg all skyld for drapet på Levi Sørensen. Etter at kameraten tok sitt eget liv, har han endret forklaring og nekter nå for å ha hatt noe med selve drapshandlingene å gjøre. Han hevder nå at det var 23-åringen som skjøt og knivstakk Levi Sørensen.

– Jeg mener forsvareren her forsøker å få retten til å spekulere i om farens drapshandlinger skal ha hatt betydning for sønnens handlinger, sa Sveier Nielsen.

Hun ba retten legge til rette for imøtegåelse av påstander knyttet til dokumentene dersom retten likevel skulle komme til at dommene kan bli fremlagt. I jusen kalles dette kontradiksjon og innebærer at partene i en sak for domstolene har rett til å uttale seg, og til å bli kjent med hva en eventuell annen part i saken hevder.

I drapsdommene går det fram at far til den nå avdøde 23-åringen drepte en person med skytevåpen og knivstikk mot halsen. I den andre saken drepte faren en person med en rekke knivstikk.

– Jeg tror Levi er død

Vennen til 20-åringen som ble knivstukket i leiligheten i Gimleveien, fortalte i dag retten om natten da kameraten kom blodig og ringte på døra.

– Han skrek til meg. ”Jeg er knivstukket, og jeg tror Levi er død.” fortalte 21-åringen under sin vitneforklaring.

Mannen sa at kameraten var i sjokktilstand, blødde fra brystet og hadde stygge kutt på kroppen.

– Jeg tok ham opp i leiligheten, ga ham vann og kontaktet politiet. Jeg tok av ham den blodige skjorta for å sjekke om skadene var kritiske. Ambulanse og politi kom etter veldig kort tid, fortalte mannen.

21-åringen sa at den skadede kameraten skal ha opplyst på natta hvem det var som kom inn på soverommet da Levi ble skutt.

Vitnet fortalte at han hadde vært på fest i den aktuelle leiligheten to dager før drapet skjedde. Han skal da ha blitt vist pistolen av den drapstiltalte 22-åringen fra Drammen.

– Jeg vet ikke hvorfor. Det var han som tok den fram på eget initiativ. Som en refleks tok jeg pistolen i hendene og kikket på den før jeg ga det tilbake til NN (drapstiltalte), sa mannen.

«Jeg skal faen meg drepe deg»

Et vitne, som var på fest i leiligheten kvelden før drapet, fortalte i retten i dag at den drapstiltalte skal ha truet Levi. Ifølge 19-åringen skal drapstiltalte ha uttalt: ”Jeg skal faen meg gå å drepe ham”. 19-åringen sa samtidig at han oppfattet språkbruken som grov, og at han ikke oppfattet det som en reell trussel.

19-åringen fortalte også at han så våpenet i forkant av drapet. Ifølge den unge mannen skal det ha vært den drapstiltalte 22-åringen som viste fram våpenet.