KRISTIANSAND: Det var 25. januar i fjor at den kjente sangeren Torstein Sødal parkerte bilen sin utenfor Katedralskolen i Kristiansand.

— Jeg skulle på besøk til noen bekjente og da jeg kom ut igjen så jeg at det var noen som hadde forsynt seg med ting og tang fra bilen, forteller Sødal til fvn.no.

Lommebok og nøkkelknippe

Bilen bar ingen tydelige tegn på innbrudd, men et nøkkelknippe samt en lommebok manglet.

— Jeg hadde akkurat vasket bilen, så det kan jo hende at det var kommet litt frost eller noe som gjorde at låsen ikke fungerte riktig, forklarer han.

Lot masse ligge

Siden han var på vei inn til Oslo, før han så skulle videre til Egypt neste dag, var bilen fullastet med hans personlige ting, som for eksempel julegaver.

— Så det hadde jo vært mye verre dersom mer en lommeboka var blitt stjålet. Vedkommende kunne for eksempel tatt macen min og der har jeg jo alt av musikk og slikt, sier Sødal.

Egypt

Men selv om tyven lot det mest verdifulle ligge, ble han oppgitt over episoden.

— I og med at jeg skulle til Egypt neste dag så skapte jo det en del bry for meg, forklarer han.

I lommeboka var det 200 kroner i kontanter, samt diverse kort, herunder visakortet. Dette skal kvinnen, som nå står tiltalt, angivelig ha brukt ved flere anledninger.

Tre taxiturer

Ifølge tiltalen skal hun senere samme kveld ha tatt taxi fra Joker på Lund til Søm. Turen kom på 258 kroner, og dette skal hun ha betalt med det stjålne visakortet etter å ha fortalt taxisjåføren at navnet hennes var Helene Sødal.

Neste dag skal hun ha brukt det samme navnet og kortet på to nye taxiturer. Den totale summen på disse to turene var på 810 kroner.

Flere andre forhold

Kvinnen, som er 21 år gammel og har bostedsadresse Kristiansand, står også tiltalt for en tilsvarende episode andre juledag.

I tidsrommet mellom klokken 17.00 – 18.30 skal hun i følge tiltalen ha bortatt en lommebok med 2050 kroner i, diverse kort og en Leatherman lommekniv, fra en bil som stod parkert på Lomtjønn i Vennesla.

Skryter av politiet

21-åringen står også tiltalt for å ha stjålet en bilnøkkel og ha forsøkt å stjele en bil senere på kvelden andre juledag, men dette forsøket ble avbrutt i det hun ble stanset av flere personer på stedet.

På toppen av dette står kvinnen også tiltalt for ulovlig besittelse og bruk av narkotika, og for å ha kjørt bil uten gyldig førerkort.

— Det er deilig å oppleve at politiet faktisk tar henne. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av politiet etter dette, og det virker som om de har vært veldig overvåkne i forhold til henne, sier Sødal.

Kvinnen er en kjenning av politiet, og har flere dommer på seg fra før av.