Er du enig i Åse Michalsens piggdekk-forslag? Skriv din mening nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Det er knapt et snøfall på Sørlandet uten at en utenlandsk trailer kjører seg fast. Senest tidligere i dag skal en dansk trailer ha havnet i grøfta i Tvedestrand. I natt ble en tysk trailersjåfør, hvis trailer var skodd med sommerdekk, stående fast på en gårdsvei ved Eydehavn og nektet å ta imot hjelp.

Stortingsrepresentant Michaelsen stiller i dag følgende spørsmål til justisminster Knut Storberget:

– Vil Justisministeren vurdere å sette krav vinterstid til piggdekk, samt forevisning av kjettinger ved grensenpassering, for utenlandske trailere som kjører transport på norske veier?

– I år som tidligere år er det store problemer med å få bukt med utenlandske trailere som kjører på sommerdekk og uten kjettinger på norske veier. Særlig store utfordringer har det vært på strekningen E 39 Kristiansand-Stavanger ved snøfall, sier Michaelsen i sin begrunnelse for spørsmålet.

Hver vinter kommer dårlig skodde trailere med ferje fra Danmark eller Stavanger, og er ofte dårlig skodd på norsk vinterføre.

– Selv om veivesenet i samarbeid med tollvesenet gjør en god jobb med å informere og stoppe disse, ser vi at det likevel er full stans i bakkene. Trafikken blir stående i timevis og koster samfunnet penger og ressurser. UP har uttalt seg positive til å vurdere dette som et virkemiddel, sier Michaelsen.

Dette har også skjedd på Sørlandet nylig, senest i går kveld. Da var det trailerkaos på E 39 i bakken ved Lenefjorden.

De relaterte sakene under er alle publisert på fvn.no i 2011, noe som illustrerer problemet.

Si din mening om saken under!