FYRESDAL: I dag er det en uke siden sist familien hadde kontakt med Wenche Egholm fra Grimstad. Politiet har fortsatt håp om å finne kvinnen i livet og søker fortsetter derfor med uforminsket styrke i Øvre Birtedalen.

Blant søkemannskapene er fem fanger og en fangevokter.

– Tirsdag fikk jeg en henvendelse fra fangeleiren i Fyresdal, som har åpen soning. Fem innsatte var interessert i å delta og jeg tok en avgjørelse om at de kunne bli med, sier lensmann i Fyresdal, Odd Skeivoll, til fvn.no.

Store ressurser

Skeivoll er på plass i området som innsatsleder og har omfattende ressurser for å gjennomføre søk i området.

– Status er at vi ikke har funnet savnede, men vi har store mannskapsstyrker i felten. Både til lands og vanns søker vi, sier Skeivoll.

I dag deltar mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret, Norsk Folkehjelp, politiet, dykkere og Norske Redningshunder. Tre dager har også SeaKing-helikopter fra Forsvarets 330-skvadron vært i aktivitet, men de deltar ikke i dag.

(Les mer under bildet)

Wenche Egholm (73) er fortsatt savnet. Foto: Privat / politiet. Foto: Politiet

Fikk synske tips

I går fikk politiet inn tips fra en synsk person. Dette tipset sjekkes nå ut.

– Det kom inn tips om at kvinnen angivelig skulle ligge på et besktemt sted. Vi satte ut hundeekvipasjer og fyller opp med mannskaper, sier lensmannen.

Siden leteaksjonen ble startet natt til mandag er det søkt gjennom et stort område med helikopter, hunder og bakkemannskaper.

En mobiltelefon ble tidlig funnet og satt i forbindelse med kvinnen, men det viste seg senere at den var blitt mistet i området for tre år siden. Et spesielt lokk til et bærspann, regner politiet med at tilhørte kvinnen.

15 hunder deltok

En av dagene tidligere i uka deltok 15 hundeekvipasjer i søket. I dag er noe færre hunder i aktivitet, men i løpet av dagen er en hund på plass. Søkemannskapene er hentet fra Bergen i vest til Romerike i øst.

– Det er utrolig hvor mange som har dukket opp, skryter lensmannen.

Søket fortsetter etter planen med uforminsket styrke gjennom helga. Leteforholdene karakteriseres som gode.

– Nå er det solskinn og bra letevær, sier lensmannen.

SeaKing og redningshunder er blant de mange ressursene som har deltatt. Foto: Norske Redningshunder. Foto: Norske redningshunder