KRISTIANSAND: — Han skal ha blitt holdt fanget i flere timer og blitt utsatt for slag og spark, sier etterforskningsleder Geir Hansen i Agder politidistrikt.

Politiet mener det blant annet er blitt brukt en gummikølle. Fornærmede skal også ha fått stukket en tøybit i munnen så han hadde problemer med å puste.

Mannen i førtiårene oppsøkte selv politiet lørdag og fortalte om episoden, som angivelig skjedde natt til lørdag i et avsidesliggende hus i Kristiansand.

— Han hevder at han ble bundet og holdt fanget, sier Hansen.

Politiet pågrep samme dag fire personer som oppholdt seg i huset.

Fire involvert

Den ene av dem; en 26 år gammel mann bosatt på Vestlandet, ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud i to uker.

Han er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpede omstendigheter, frihetsberøvelse, ikke-fullbyrdet ran i vinnings hensikt, trusler som var skikket til å fremkalle alvorlig frykt og narkotikabesittelse. Selv har 26-åringen, som tidligere er domfelt en rekke ganger for blant annet volds- og narkotikasaker, erkjent delvis straffeskyld.

En annen som skal ha vært involvert, en 40-åring fra Kristiansand, er i kveld avhørt av politiet. Det var i huset til denne mannen episoden skal ha skjedd. Ifølge politiadvokat Johan Martin Kile er det ikke avgjort når denne siktede mannen blir fremsatt for varetektsfengsling.

De to siste blir av politiet ansett som å ha hatt en mer perifer rolle.

Alle involverte er avhørt av politiet.

Narkotikakrangel

Motivet for volden skal ha vært knyttet til narkotika. Etter det fvn.no erfarer skal en av de siktede ha mistenkt fornærmede for å ha stjålet narkotika.

Politiet er tilbakeholdne med opplysninger om saken av hensyn til etterforskningen.

— Det er en del etterforskning som gjenstår og flere avhør som skal gjøres, sier Johan Martin Kile.

Politiet kunne i kveld ikke opplyse om hva slags skader fornærmede fikk etter den angivelige voldsepisoden.