Agder: Politimester Kirsten Lindeberg ønsker å redusere antall tjenestesteder fra 27 til 11 på Agder. Det orienterte hun landsdelens ordførere om på et møte tidligere i dag.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer, kunngjorde politimesteren at Valle får hovedkontoret for distriktet Bykle, Valle, Bygland, Evje og Hornnes samt Åseral. Her blir det imidlertid også en underavdeling i Evje og Hornnes. Det er også klart at Mandal får hovedkontoret for regionen Mandal, Marnardal, Lindesnes og Audnedal.

I flere andre regioner er det imidlertid uvisst hvor politimyndigheten skal lokaliseres. Det gjelder blant annet for Listerregionen, Flekkefjord/Kvinesdal samt Lillesand/Birkenes. Denne uklarheten kan åpne for lokaliseringskamper mellom kommunene.

Ordførerne skal si sin mening om forslaget ved 14-tiden. Da de ankom Tinghuset i Kristiansand i dag morges, var det mye smil og høflighetsfraser. Men bak ulmer det, for mange mener forslaget til ny struktur kun er et sparetiltak som rammer distriktene.

Bakgrunnen for omstruktureringen er at det høsten 2008 ble etablert et prosjekt – Prosjekt Agder – for se på hva som er bra med Agder politidistrikt og hva som eventuelt kan gjøres bedre. Høsten 2009 ble det satt i gang et nytt prosjektarbeid for å se på strukturen i politidistriktet. Prosjektgruppen skulle utrede fordeler og ulemper knyttet til færre tjenestesteder. Den anbefaler enstemmig en reduksjon til 11 tjenestesteder fordelt i tre vaktregioner: øst-, midt— og vestregionen.