VENNESLA: De to mennene, 18 og 19 år gamle, skal ha avtalt skyss for å bli kjørt fra Heptekjerrvegen til Lomtjønn. Da skyssen kom, skal begge ha hatt på seg finlandshetter og de skal ha ranet de to som satt i bilen.

Ifølge tiltalebeslutningen fra statsadvokat Dennis Danielsen skal de to ha beordret to personer ut fra bilen. De tiltvang seg mobiltelefoner, penger, bankkort og andre verdisaker. Samtidig skal de ha holdt en skrutrekker eller annen skarp gjenstand mot halsen til det ene offeret.

Hendelsen skjedde natt til søndag 23. januar i år.

De to ofrene skal ha fått armene tapet og tape foran øynene. De skal ha blitt slått gjentatte ganger mot hodet og ansiktet med knyttede hender.

Mennene som er tiltalt for det grove ranet skal ha forsøkt å putte sine to ofre i bagasjerommet. Det var imidlertid fullt og de ble derfor plassert i baksetet. I mellomtiden hadde bilen gått tom for strøm og det ble det ingen kjøretur.

De to er også tiltalt for å true ofrene til taushet.

– Dette må ikke komme ut. Sier dere noe om dette til andre vil dere bli drept, skal ranerne ha sagt til ofrene. I tillegg til ranet er de to tiltalt for andre mindre forbrytelser som bruk av narkotika, vinningskriminalitet og heleri.