KRISTIANSAND: Også Gunvaldsens kompanjong (38) i firmaet sto tiltalt i svindelsaken.

Mennene på henholdsvis 50 og 38 år skal ha krevd nær 640.000 kroner for hundebur som aldri ble levert.

– Påstanden min er at det er snakk om grovt bedrageri. Det kom fram i retten at de tiltalte hadde gjort noen grep for å få bedriften i gang, men det var på sikt. De forsto at virksomheten ikke hadde substans, og dermed førte kundene bak lyset ved å ta forhåndsbetalt for et produkt de ikke var i stand til å levere, sier politiadvokat Hilde Almåsstø, som førte saken på vegne av påtalemyndigheten.

Bedrageri

Gjennom firmaet Cigam annonserte Gunvaldsen sammen med kompanjongen hundegårder på nett. Burene ble annonsert til en pris som lå langt under konkurrentene. Ifølge tiltalen bestilte og forhåndsbetalte totalt 217 personer for hundebur de aldri mottok.

Politiet mottok totalt 91 anmeldelser, men flere kunder hadde da slått seg sammen om anmeldelse.

De to mennene sto også tiltalt for trygdesvindel.

Da mennene møtte i retten for snart to uker siden, erkjente ingen av dem seg skyldig etter tiltalen.

Ba om frifinnelse

38-åringens forsvarer, Thor Bache-Wiig, ba i sin prosedyre om full frifinnelse for sin klient i svindelsaken.

– Fra hans side har det aldri vært snakk om lureri. Min klient ville drive firma, men han ble ført bak lyset av Gunvaldsen. Han var i god tro da det ble bestilt et stort parti med hundegårder fra Kina. Han hadde ikke ansvar for økonomien, sier Bache-Wiig til fvn.no.

Aktor Almåsstø ba om ett år og fem måneders fengsel for 38-åringen. Men denne straffepåstanden inneholdt også andre straffbare forhold.

SVINDELTILTALT: Steinar Gunvaldsen (50) fra Søgne er tiltalt for å ha svindlet 217 personer til å forhåndsbetale hundebur de aldri fikk levert. Til venstre hans forsvarer Sveinung Søndervik Johnsen. Foto: Jon Anders Møllen

Møttes på nettSvindelsaken dukket opp i 2009 da politiet fikk en rekke henvendelser fra kunder som følte seg svindlet av de to mennene. Boblen slo sprekker da kjøpere av Cigams hundegård fant hverandre på diverse debattforum på internett. Flere hadde forhåndsbetalt hundegården som ble annonsert til kun 1990,-, men ingen hadde mottatt noen vare.

Politiet klarte til slutt å få stengt nettsiden, og sporet opp omkring 100.000 kroner. Politiet har også beslaglagt noen gjenstander som de mener kan knyttes til produksjon av hundegårder.

Saken har fått nasjonal medieomtale, og har blant annet blitt omtalt i TV 2 Hjelper deg.

Det har ikke lyktes fvn.no å komme i kontakt med Gunvaldsens forsvarer.