MANDAL: — I samråd med sin advokat har den siktede 25-åringen ikke ønsket å bli avhørt i dag. Det har vi respektert og han vil først bli avhørt i morgen, opplyste stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen på en pressekonferanse søndag kveld.

Dermed har ikke politiet kommet noe nærmere hva som er årsaken til drapet på den 28 år gamle Heidi Thisland Jensen.

— Men vi har fått en rekke nye tips i ettermiddag og i kveld som kaster lys over bevegelsene til siktede og avdøde, fortalte Gabrielsen på søndagens pressekonferanse.

Politiet hadde også tidligere på dagen en pressekonferanse. På denne opplyste de om at de var relativt sikre på at de har pågrepet riktig mann for drapet på kvinnen.

Kvinnen ble funnet drept på rasteplassen ved Hollekleiv, langs E 39 øst for Mandal sentrum, natt til søndag.

- Har det ikke særlig bra

Hennes 25 år gamle eks-forlovede er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

— Han har ikke vært i stand til å la seg avhøre. Han har det ikke særlig bra, sa stasjonssjef Bjart Gabrielsen ved Mandal politistasjon på pressekonferansen tidligere i dag.

Les også: Trolig drept med kniv av eks-forloveden

Den drapssiktede 25-åringen blir trolig overført til arresten ved Kristiansand politistasjon i løpet av kvelden, og det er ventet at han framstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Bursdagsfest

Det er på det rene at det lørdag kveld var en bursdagsfest i bolighuset som avdøde leide hundre meter fra stedet hvor hun ble funnet. Den drapssiktede mannen fylte 25 år i går.

De to planla bryllup i november i fjor, men bryllupet ble ikke noe av. Forholdet har ifølge en nær venninne vært turbulent det siste året, men de skal ha hatt et greit forhold den siste tiden.

Kvinnen har en åtte år gammel sønn fra et tidligere forhold, men gutten ble passet av nær familie i går kveld.

Klokken 23 skal gjestene ha forlatt eneboligen, mens den 28 år gamle kvinnen og siktede ble igjen.

Politiet vet foreløpig ikke hva som skjedde mellom klokken 23 og klokken 03. — Det har vært flere personer i boligen fram til klokken 23. Vi vet ikke hva som skjedde etterpå, og ber derfor om tips fra folk som kan ha observert noe både i natt og i går kveld, sier Gabrielsen.

Offeret ringte politiet

Klokken 03.18 ringte Heidi Thisland Jensen selv til politiets operasjonssentral, og opplyste at hun ble truet og var redd. Politiet visste ikke om hun var skadet da de rykket ut.

— Politiet misforsto først hvor hun var, og kjørte til boligen hennes. Vitner på andre siden av veien pekte ut hvor hun lå. Det ble forsøkt gjenopplivning i mellom fem og ti minutter. Da ambulansen kom, forsøkte de gjenopplivning i en halvtime. Hun ble erklært død klokken 04, sier stasjonssjefen.

Politiet kan foreløpig ikke si med sikkerhet hvordan Heidi Thisland Jensen ble drept.

— Det er funnet en kniv ved siden av henne, men vi vet ikke helt sikkert om hun er drept med kniv, sier Gabrielsen.

Skal obduseres

Liket av kvinnen blir sendt til obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt.

Den drapssiktede 25-åringen ble pågrepet i en væpnet politiaksjon like før klokken 07.30. Politiet kan foreløpig ikke si noe om hvor mannen oppholdt seg mellom drapstidspunktet og fram til han ble pågrepet.

Mellom 20 og 25 politifolk har vært involvert i etterforskningen søndag. Sju etterforskere fra Mandal og tre etterforskere fra Kristiansand fortsetter nå arbeidet med drapssaken.

Siktede ble i april i fjor dømt til 21 dagers fengsel for å ha slått en mann i ansiktet i Mandal sentrum. Han er også dømt tidligere for veitrafikkforhold og for ett tilfelle av forulemping av offentlig tjenestemann.

Foto: Tor Erik Schrøder