FARSUND/FLEKKEFJORD: – Roy Åge Tønnesen var ute for å trekke teiner, da han fikk problemer med båten, sier politioverbetjent Øystein Grytten.

LES OGSÅ: Flekkefjæring (37) omkom i båtulykke utenfor Farsund

LES OGSÅ: Gir livreddende førstehjelp etter båtulykke

37-åringen var alene ombord i en 13-14 fots åpen båt ved Eidsfjord vest for Lista, da påhengsmotoren stoppet og båten begynte å ta inn vann. Ved hjelp av mobiltelefon fikk han ringt etter hjelp, og det ble organisert og iverksatt leting med flere både båter og helikopter.

Det var et Sea King-helikopter fra Sola som fant båten drivende loddrett og fylt med vann utenfor Rasvåg på Hidra. Helikopterbesetningen fikk heist om bord mannen som lå i vannet like ved. Han hadde redningsvest, men var sterkt nedkjølt. Om bord i helikopteret ble det iverksatt livreddende behandling, men på vei til sykehus ble 37-åringen erklært død.

37-åringen var ifølge politiet utgift og etterlater seg ingen barn.

Flere deltok

Flekkefjord Brannvesen rykket ut med sin knappe to måneder gamle hurtiggående båt, og søkte langs land ved Sigersvoll og utover mot Vanse.

– Vi benyttet vårt varmesøkende kamera, men det viste seg altså at den forulykkede hadde drevet lengre vestover, sier utrykningsleder Alf Tjørhom i Flekkefjord brannvesen.

Etter at helikopteret satte kursen mot Haukeland Universitetssjukehus i Bergen, ble redningsskøyta Ægir dirigert til funnstedet. Mannskapet fikk snudd den havarerte båten og slept til havn på Hidra.

Mangler utstyr

Rednigsskøyta «Ægir» deltok også i leteaksjonen tidligere, men konsentrerte seg altså om et annet søksområde.

Skipper Jarl Pedersen sier at det ikke er enkelt å finne personer som ligger i vannet i mørket. Som den eneste av de fire redningsskøytene som er stasjonert på Sørlandet, har ikke «Ægir» varmesøkende kamera. Det pågår imidlertid for øyeblikket en innsamlingsaksjon for å kjøpe et slikt kamera til 600.000 kroner.

– De som ferdes på sjøen skal vite at det er mye enklere å få øye på dem dersom svømmevesten deres har sterke farger og er utstyrt med refleks, sier Jarl Pedersen.